aniqwerty Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Podczas odpalania silnika świecą mi się przez chwilę kontrolki ABS, Service i trójkącik ze śliskim samochodem. Jak odpali, to gasną. Czy to normalne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Że gasną to jest normalne ale wydaje mi się, że powinny gasnąć chwilę po włączniu zapłonu a nie dopiero po odpaleniu. Czyba ze ktoś podłączył razem z kontrolką oleju. Czesto taki zabieg robili z lampką poduszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniqwerty Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Wygląda to tak, że przekręcam raz kluczyk - palą się wszystkie, po chwili gasną (zostaje chyba tylko STOP), odpalam silnik i przez chwilę się palą te trzy, potem gasną. Jeszcze się wieczorem przyjrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artujawo1 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 mam to samo dodatkowo czas swiecenie ostatnio sie wydluzyl mam wrazenie ze jest to zwiazane z wilgotnoscia powietrza i temperatura, napewno nie jest to zwiazane z czujnikiem cisnienia oleju i jego podlaczeniem - kontrolka oleju gasnie duzo wczesniej praktycznie zaraz po odpaleniu silnika kiedys obejze to dolkadniej ale chwilowo mi sie nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 u mnie jest to samo, jak wyjaśnisz to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Jest duże prawdopodobieństwo ze komp od ABS'u się resetuje z powodu dużego poboru prądu przez rozrusznik. Akumulator może nie jest już pierwszej młodości, pisałem o tym przy okazji resetowania się licznika kilometrów w Megane II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlasz Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 u mnie jest to samo, jak wyjaśnisz to daj znać. w moim Scenicu I Ph II 1.9 dCi CHYBA tez tak jest. ponadto była taka historia, że jak kręciłem dłużej (z powodu słabego akumulatora) to zapalała się kontrolka od poduszki ! wymieniłem akumulator na nowy i problemu już nie ma ! może jest to jakaś zależnośc od spadku napięcia ??? musze zobaczyć jak to się będzie zachowywało dalej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniqwerty Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Dzisiaj przy odpalaniu (-13 stopni) rozrusznik kręcił, a niektóre żółte kontrolki szybko migały. Co to mogło być ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Tomlasz miał rację, te kontrolki świecą gdy jest słaby akumulator. Nie znaczy to jednak , że trzeba go wymieniać. Ja w samochodzie mam silvera Boscha 65 Ah i też świeci(auto sprowadzone z Włoch, a tam nie ma takich zim, he he) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 trochę stary temat ale wykorzystam sytuacje i zapytam - które kontrolki powinny się zapalać po włączeniu zapłonu? ( Scenik I ph II 1.9 dci ). Praktycznie chodzi o te co są na zegarze obrotomierza. kontrolka ABS jest ok. nie swieci się ta z symbolem silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi