Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Demontaż listwy z bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie chciałbym zdemontować listwę która zawiera w sobie lampki do podświetlenia rej. z klapy bagażnika Renault Megane kombi ph 2 w celu dokładnego pomalowania klapy, listwa trzyma się po bokach na typowych bolcach ( takich które można spotkać w drzwiach) natomiast po środku coś ją jeszcze wyraźnie "trzyma", a nie chce tego urwać. Proszę Was, drodzy użytkownicy o jakieś sugestie/porady w sprawie demontażu tej listewki :)

Wydaje mi się że w środku też są zaczepy,raz w zimie przymarzła mi klapa,pociągnąłem mocniej i plastyk zostął mi w rękach.Zdejmij tapicerkę z drugiej strony,może coś trzeba podważyć

@Smeg dzięki za podpowiedź, ale juz sprawdzałem ten pomysł.. i chyba nie tak to trzeba robić bo po zdjęciu tej jakby maty od środka bagażnika nie zobaczyłem nic. Fajnie by było jakby ktoś wiedział z własnego doświadczenia co i jak, bo mam pewne obawy co do szarpania tej listwy i działania na siłę..

Dodano: 25 maj 2013 - 09:56

dzięki pomocy @Smeg wszystko udało się gładko i sposobem, a nie na siłe <szukaj>) Dla przyszłych pokoleń: listwa trzyma się po bokach na tradycyjnych klipsach wciskowych, natomiast w środku trzymają ją dwie śruby, (trzymają też zamek) które można odkręcić od środka zdejmując tapicerkę z klapy. Problem rozwiązany, temat do zamknięcia :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!