toomas08 Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Witam. Czy ktoś nie ma przypadkiem instrukcji do oryginalnej wiązki elektrycznej dostępnej w salonach Renault? Chciałbym podpatrzeć jak tam jest rozwiązane odcięcie czujników parkowania. Ja kupiłem wiązkę Thule, zamontowałem wszystko wg instrukcji i niestety jak podepnę przyczepę to czujniki dalej działają, a wg instrukcji nie powinny. Trochę nie wiem gdzie szukać bo sprawdzałem 2 razy prawidłowość montażu i nie popełniłem błędu. Patrząc na stronę Renault mam przypuszczeni,że wiązki tam sprzedawane są właśnie prod. Thule bo wyglądają prawie identycznie jak moja. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 A ma kolega moduł zainstalowany do wiązki haka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toomas08 Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Nie nie ma bo wg Thule nie potrzeba. Wiązka jaką mam jest dedykowana do tego samochodu i przewiduje odłączanie czujników ale coś nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTRGAN Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Witaj, przerabiałem montaż haka nie dawno, co prawda nie Thule ale jakiś polski zamiennik, bez modułu jeśli coś podepniesz to nie ma możliwości odcięcia czujników. Może masz dedykowaną ale bez czujników. Ja niestety się poddałem z czujnikami, tyle ile jeżdżę do tyłu to nie przeszkadza bardzo. Przeciwmgielne też podłączyłem od lampy bo kolor kabelka zmienia się gdzieś pod zderzakiem. Ale działa, przyczepka się ciągnie i w dowodzie już wbity i co ciekawe bez żadnej opłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toomas08 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) No u mnie też podpięte, adnotacja w dowodzie jest. Wersja wiązki jest do auta z czujnikami bo instrukcja wyraźnie o tym mówi i jest w wiązce jeden kabelek który wpina się w moduł odpowiedzialny za czujniki ale nie mam pojęcia czemu to nie działa.. Edytowane 3 Czerwca 2013 przez toomas08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianTO Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Niestety jeśli są czujniki, to musi być moduł i nic nie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi