d3bian Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 (edytowane) A ja mam następujące pytanie: cewki są przykręcone jedną śrubą, i przy pierwszej cewce mam zerwany gwint, nie idzie dokręcić bo kręci się w kolo. Pytanie czy trzeba się tym zająć i zlecić komuś naprawe, czy nie powinno byś z tego powodu większych problemów. :) Następnym razem jak już coś napiszesz patrz gdzie to piszesz. Silniki benzynowe i diesle to dwa różne silniki, nie mieszaj tematów. Wydzielam jako osobny temat P_r_z_e_m_o mea maxima culpa :) Edytowane 27 Maja 2013 przez d3bian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu66 Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 cylindry są przykręcone jedną śrubą Nigdy tam nie zaglądałem ale napewno piszesz o cylindrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3bian Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 zaszła jakaś pomyłka chodziło o cewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Witajcie a jaki jest skok gwintu otworu tam gdzie sie przykreca cewkę zapłonową w megane ii 1.6 i tej śruby którą się przykreca taką cewkę Edytowane 4 Stycznia 2018 przez clive120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 To jest gwint na zwykłą śrubę M6x1. Czyli "zwykła" śruba M6 jakich pełno w sklepach narzędziowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 2 opcje widzę: 1) przegwintować (najlepiej gwintownik do ślepych otworów), i jeżeli coś gwintu będzie to śruba na kleju 2) regenracja otworu na helicoil'u i będzie jak oryginał (to najlepiej zlecić komuś bo sam zestaw jest drogi żeby kupić dla jednej śrubki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 A jakiego kleju dodać. Czy mam go nalożyć na śrubę i wkrecić w otwór. Czy kleju troche wlac w otwór śruby i wkręcić. A wiec jaki rodzaj kleju musze kupić. Rozumiem że jak wyschnie to bedzie gwint dla śruby. A i jeszcze jedno jaką długość w mm, powinny mieć oryginalnie śruby mocujące cewkę zapłonową w Megane II 1.6 Z tego co znalazłem to M6x1.00 - 30mm do montażu cewki zapłonowej RENAULT 1.4-16v/ 1.6-16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 klej do gwintów jakic loctite lub coś podobnego najlepiej na temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Witam a czy przy zastosowaniu sprezynek np typu HeliCoil powinno sie taki klej dodać żeby taka konstrukcja trzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Nie trzeba ale można lekko kapnąć dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter1114 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 mam to samo, zanim to zauważyłem autko mi szarpało , możliwe,że to było przyczyną.Klej do śrub kupiłem w brico (ok.10zł) zobaczymy jaki bedzie efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiuncio Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 U mnie gwint robiłem ostatnio w 2.0T w Lagunie II, a najpierw potrenowałem na starym kolektorze. Tutaj filmik, naprawa łatwa i przyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Z tego co znalazłem to M6x1.00 - 30mm do montażu cewki zapłonowej RENAULT 1.4-16v/ 1.6-16v. Do takiej gwintu jaki zestaw bedzie potrzebny z seri HeliCoil. Wydaje mi sie że zestaw pod śrubę M6 czy się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi