Shakin Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Witam wszystkich. Posiadam Megane I Coupe Ph2 i zauważyłem zachowanie, które nieco mnie zaniepokoiło. Gdy zaciągam hamulec ręczny zapala się kontrolka ręcznego, kontrolka STOP oraz kontrolka ładowania. Pytanie, czy tak powinno być, czy coś nie do końca jest tak jak powinno? Ewentualnie gdzie zacząć szukać przyczyny, czy może to być jak ta "igła" i po prostu trzeba przeszukiwać wszystko po kolei? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Masa tylnych lamp, ewentualnie wtyczki. Sprawdź czy nie masz z tyłu choinki przy hamowaniu lub włączeniu kierunkowskazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekmie Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Witam.Jeżeli zaciągnięty ręczny nie uruchamia tylnych świateł STOP,to szukanie problemu w tylnych lampach mija się z celem.Raczej problemu szukał bym przy wskażnikach. U mnie przy uruchomionym silniku i zaciągniętym ręcznym świeci się kontrolka STOP oraz sygnalizacyjna ręcznego.Kontrolka ładowania jest zgaszona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartos Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 U mnie przy zaciągniętym ręcznym zapala się tylko kontrolka sygnalizująca hamulec ręczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekmie Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Witam.Nie wiem czy rozwiązałeś już problem?Według instrukcji kontrolka STOP świeci się w przypadku zapalenia się kontrolek :chek engin,ładowania,smarowania oraz ręcznego.Nie wiem jak to dokładnie jest rozwiązane że jest selekcja.Jest jakiś moduł czy na diodach.Możliwe że należy właśnie szukać problemu w tym "ustrojstwie".Przestudiować schemat lub przyjrzeć się instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi