Szczawik Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Nie, no pewnie robocizna darmo, bo szwagier lubi grzebać przy silnikach. A cena dla mnie pasi ) Oczywiscie bez plaka i zapachu do auta, bo to akurat mam nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 W moim przypadku, przeskok paska wygenerował koszt 1200zł. Silnik zaczął przygasać, tracić moc i potem zgasł. Dał się jeszcze odpalić ale pracował głośno. Wtedy juz wiedziałem co się wyświęciło. Potem juz nie odpalił. Objawy opisane przez autora watka były jednoznaczne. W tym przypadku nie trzeba było kręcić rozrusznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczawik Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Wiem że nie trzeba było, ale myslałem ze odpali... Nidgy sie jeszcze nie spotkałem z uszkodzeniem rozrządu. Ale człowiek uczy się na błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Niestety Szczawik. Każdy musi to przejść. Życie to nie bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Szczawik, jak wymieniasz pasek wymieniasz też rolki - bedziesz miał spokój na kolejne lata z rozrządem - przy okazji warto zerknać na pompe wody bo i ją warto przy robieniu rozrządu wymienić - każdy z tych elementów może być przyczyną ponownej usterki rozrządu. Co do kręcenia rozrusznikiem to i tak już nie ma większaego znaczenia - zaworów już nic nie ruszy (bo pasek zerwany) a co miało dostać to już dostało nawet jeżeli poszło na biegu jałowym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zdecydowanie niekoniecznie. Ja pogiąłem zawory dopiero po ponownym odpaleniu. Dopiero wtedy było słychac stukanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczawik Opublikowano 12 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Ja chyba niepotrzebnie próbowałem odpalić go z pychu, bo jak później przekręcilem rozrusznik, to uderzyl tłok w zawór...Narazie nie mam kiedy się nim zająć, wiec sprawdze pewnie dopiero w piatek bądź w poniedzialek.A jak zamówiłem pasek, to on jest razem z rolkami. Cena okolo 230zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Lewy, zgadza sie ale w twoim przypadku pasek sie nie zerwał tylko przeskoczył a to powoduje że zawory miały napęd i nadal pracowały - choć już "poza rytmem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares_72 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Ja miałem niedawno podobny przypadek. Podczas jazdy nagle auto zgasło. Zjechałem na najbliższy parking. Otwieram maskę, a tam w zbiorniczku wyrównawczym sucho, a pod samochodem plama. Okazało się, że poszła pompa wody. Wymieniłem pompę + rozrząd i rolki - koszt z robocizną 440 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUDZIKKK Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 w Gdańsku w dość dobrym zakładzie i jednocześnie tanim wymianę rozrządu wraz z pompą wycenili mi na ponad 600 części i ok 450 robocizna. Czy tylko w 3-miescie jest tak drogo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 NIe. NIe tylko. Twój silnik to 16V. Cena jest inna, bo i roboty więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 BUDZIKKK, ja przy tym silniku w sumie z robotą zapłaciłem 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik28 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 czesc czy ktos mi moze powiedziec ile kosztuje wymiana rozrzadu w anglii a ile kosztuje w polsce MegNE 2.0 rxe 98R,nie mam pojecia jaki to silnik ale chyba 8V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczawik Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 luknij sobie na zdjecie silnika. 8-mio zaworówka wygląda tak jak moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik28 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 no wlasnie taki mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi