heros110 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Już w zeszłym roku pod koniec sezonu zauważyłem że z elementu oznaczonego na zdjęciu poniżej widać czynnik chłodzący i bąbelki. Potem wymieniana była chłodnica więc cały czynnik został wypuszczony. W tym roku klima została nabita i wykonano sprawdzenie szczelności które nie wykazało nieprawidłowości. Niestety po pewnym czasie ponownie pojawił się wspomniany wcześniej wyciek. Proszę o podpowiedź co może być przyczyną. Dodam że przy włączonej klimie płynu nie widać. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez heros110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jedź do intercarsu i powiedz że chcesz zaworki klimy M8 Delphi za 3 sztuki 40,82zł. Wymień je i będziesz miał spokój, zdarza się że z czasem zaczynają puszczać w końcu w układzie panuje bardzo wysokie ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarteF Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Cześć, podepnę się do tematu. Czy ten przewód z zaworem ma jakąś konkretną nazwę? Szukam go od jakiegoś czasu, bo mam pęknięty i nie mogę go znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Jeżeli używka to są. http://allegro.pl/rurka-przewod-klimy-klimatyzacji-renault-megane-i-i3276315466.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros110 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 No i problem z głowy. Dziękuje Merkaba za pomoc. Kupiłem dwa zaworki za 23.60zł i pojechałem do serwisu na wymianę. Łączny koszt naprawy z uzupełnieniem czynnika 123,60zł. Jakby ktoś miał kiedyś podobny problem to Inter Carsie kupiłem zaworki o symbolu MT0301 (IC-C13F03)11,80zł sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi