kondzio81 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 witam koledzy mam do wymiany rozrząd jeżdże po mechanikach i jeden mówi że tylko potrzeba 3 rolki i pasek a inni mówią że też koło na wałku i na pompie i wale z klinem , a krucho mam z kasa jedno z tych kół ponad 200zl i teraz mam pytanie czy trzeba je wymieniać bo już głupieję ,tak to ja za 300zl kupię te trzy rolki i pasek niech ktoś się wypowie kto kuma to wszystko co trzeba a co nie jest mus mam 200tys nalatane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max153 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Hej, Mam kangoora z takim samym silnikiem i 2 miechy temu wymieniałem rozrząd i miałem ten sam problem co ty. Generalnie na rozrządzie nie ma co oszczędzać i najlepiej wymienić wszystko co potrzeba ale ja z racji tego że bardzo mało jeżdżę kangoorem to wymieniałem tylko 2 rolki (rolkę prowadzącą i napinającą) i pasek na oryginalne renault Mam znajomego mechanika i prosiłem go żeby przy wymianie dokładnie sprawdził stan pozostałych dwóch kół. Pozostałe dwa koła zębate składają się z kilku części i mają taki jakby gumowy tłumik drgań wewnątrz, i jeżeli nie mają luzów to można zaryzykować ich pozostawienie ale jak wiadomo wszystko na swoją odpowiedzialność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio81 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 oki dzieki kolego to sprawdzę i ocenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impio Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 warto oszczędzać i ryzykować ? mówimy o 100-200 złotych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Ja w moim DTI do wymiany miałem 2 koła i napinacz. Jedno koło kosztowało ponad 250zł a cała reszta - 1 koło i napinacz plus pasek około 300zł. Edytowane 18 Czerwca 2013 przez zawisza1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio81 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 ta caly rozrząd z wszystkimi kolami 700zl a bez tych kól na wałek i pompe 300zl jest różnica troche boli jedni mówia ze za 300 jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelbeniu Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Witam kolegow. Wymienić trzeba napinacz rolki prowadzące i pasek do tego dochodzi pompa wody i pasek wieloklinowy bo to on jest czestym winowajcą awarii rozrządu w tych motorach .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 pompa wody i pasek wieloklinowy bo to on jest czestym winowajcą awarii rozrządu w tych motorach Pasek zgodzę się bo jak się zerwie (rozwarstwi) to może wciągnąć. Co ma do awari pompa wody Napędzana jest paskiem wielorowkowym. Wymiana raczej tylko dlatego, że koszt nie wielki (około 100zł) a jak pompa stanie to zerwie pasek. Moim zdaniem trzeba wymienić całość. Te dodatkowe niby 300zł może potem kosztować remont silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio81 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 koledzy nie chodzi o pompe tylko o dwa te kola co jedno jest na pompie paliwa i obok jest drugie kolo co kosztuje 250zl i pytam czy trzeba je wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Jeżeli chodzi o koło napędowe pompy wtryskowej oraz koło z wałka rozrządu to jeżeli są w dobrym stanie to bym nie wymieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio81 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 oki i oto chodziło mi dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi