Psychol Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Witam. Jako iż jest to mój pierwszy post na forum proszę o łagodne potraktowanie mojej osoby, jeżeli zrobiłem coś nie tak:) Zacznę od tego, iż w zeszłym tygodniu sprzedałem moją klepaną i rdzewiejącą Astre i rozglądam się za samochodem z dobrą blachą do 15 tyś zł z mało awaryjnym silnikiem. Moją uwagę zwróciła właśnie Megane II (wyposażenie plus wygląd). W trakcie poszukiwań opinii na temat tegoż samochodu spotkałem się z ogólną wrogością wobec niego, "studnia bez dna" to najczęściej padające określenie. Czy naprawdę jest z nimi tak kiepsko? Czy poprostu pechowe egzemplarze? Dodatkowo nie mogę się zdecydować, jaki rodzaj paliwa wybrać, diesel kusi spalaniem lecz odstrasza kosztami naprawy, benzynka sama w sobie trochę droga (trzeba przyjąć założenie iż jestem studentem dziennym i kokosów nie zarabiam w pracy). Samochód ogólnie potrzebny do poruszania się po mieście i weekendowych dalszych wypraw, 15-20tyś max rocznie. Dodatkowo znalazłem ogłoszenie a osiedla obok i umówiłem się na spotkanie. Widząc wprawne oko niektórych użytkowników, zwracam się z prośbą o ocenę samochodu oraz wskazówek, na co w nim szczególnie zwrócić uwagę. Renault Megane z otomoto Kobiecina, z którą rozmawiałem pilnie chce go sprzedać z powodu sytuacji życiowej (może zejść do 13.500zł). Jeżeli coś zrobiłem nie tak, napisałem w złym dziale lub złamałem regulamin, proszę o konstruktywną krytykę mojej osoby oraz wytycznych, co powinienem zmienić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
revolta Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 witamy na forum. Wystarczy posiedzieć trochę na forum i dowiesz się chyba wszystkiego na temat każdego egzemplarza i silnika <_< jeśli interesuje Cie benzyna o pojemności 1.6 to poswięć czas na temat KZFR - koło zmiennych faz rozrządu. Odpowiednie użytkowanie auta i będzie Ci służyć :!: Ja niemalże od nowości mam Megi II w benzynie z 2002 z silnikiem 1.6 16V 113km 3-drzwiową. Przyznaję że silnik sobie naprawdę radzi na drodze. Auto służy mi podobnie jak Tobie. na co dzień do miasta i nieraz dalsze wyjazdy. Spalanie małe, w trasie schodziłem nawet poniżej 6 litrów. Najdalsza trasa meganki wynosiła ponad 1500 km w jedną strone z 4-osobową załogą i bagażem. Lecz wtedy pamiętam że wsadziłem sobie mocniejsze sprężyny na tył aby dupa nie siadła :!: i żadnych niespodzianek :!: Swój silnik powoli zajeżdżam ale zamierzam dalej użytkować meganke. Nie myśle o zmianie auta :) o dieslach koledzy się wypowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Może trochę inaczej o owej wrogości/niechęci.Większość sprzedawanych aut to różne cuda po reanimacji,reaktywacji czy zmartwychwstaniu.Swoje przejeździły i teraz są oferowane jako prawie nowe igiełki.Co zatym idzie - nowym właścicielom niestety przyniosą sporo kłopotów i wydatków,ale w myśl zasady "szukajcie a znajdziecie" są też czasem sztuki zadbane i to niekoniecznie z gatunku świeżo sprowadzonych,które pojeżdżą jeszcze dłuuugi czas. Więc szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi