preezess Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Witam. Koledzy jestem zupełnie nowy na forum. Do tej pory z francuski były 2 Citroeny oraz Fordy. Od tygodnia w rodzinie pojawil sie Scenic III 1.9 dci. Przejrzałem już forum oraz instrukcję ale nie potrafię poradzić sobie z ustaweniem tempomatu. Po naciśnięciu przycisku obok lewarka od limitu/regulatora prędkości nie widzę żadnej reakcji czy zmiany na wyświtelaczu. Nie potrafię w żaden sposób zmusić tempomatu do pracy ... Czy miał ktoś podobny problem? Czy jeśli sa przyciski na kierownicy i przelącznik obok biegów to auto ma tempomat czy przyciski są zawsze montowane w każdym aucie a nie każde ma tempomat? co mogło się ewentualenie uszkodzić? Dziękuję i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Jak są przyciski i przełącznik to tempomat powinien być - ale może go ktoś Clipem wyłączył, ew czasami jak się wgrywa "wirusa" to nowy program wyłącza tempomat - trzeba go potem włączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preezess Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Witam. Dzięki za info. Muszę w takim razie znaleźć kogoś z clipem, żeby rzucił okiem. Virusa raczej nie było, ale kto wie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasan Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Witam Mam dokładnie to samo , pierwsze auto z fabryki Renault w rodzinie, dokładnie Grand Scenic 2010 z silnikeim 1.6. Mam go od 3 dni, prześwietliłem wszystko, narazie nic nie wyszło oprócz tego tempomatu, przyciski przy lewarku jakby nie reagują. Włączenie bądź ogranicznika bądź tempomatu nie powoduje żadnej zmiany na wyświetlaczu, przyciski w kierownicy tym samym są martwe. Przysciki przy lewarku mają podświetlenie, te w kierownicy już nie (zakładam że pewnie się podświetlają jakby działał tempomat) chyba że wogóle nie są podświetlane. Mam pytanie do poprzednika czy się z tym jakoś uporał czy tylko serwis lub ktoś z forumowiczów może podpowiedzieć co sam mogę sprawdzić zanim udam się do ASO. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Hmm...a nie jest przypadkiem jak miał bum w przodu i wystrzelił poduszka i założył kierownicę z tempomatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.c Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Witam, Zarówno ScenicIII jak i MeganeIII mają tempomat w standardzie. Jeśli przełączanie przełącznika nic nie wywołuje - to mogą być niepodłączone. Lub tak jak piszą koledzy funkcja jest wyłączona (clip prawdę powie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Sprawdź czy jest podłączona kostka do przełącznika , jak jest to sprawdź jak włączysz tempomat przy prędkości 40 km/h uruchom tempomat czy steruje - jak tak to brak funkcji w liczniku , jak nie to do sprawdzenia instalacja albo kodowanie się kłania i nie aktywuje Przyciski w kierownicy nie są podświetlane piotr.c nie wszystkie miały tempomat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Na 99% to wina nie zaznaczonego ptaszka w kompie, miałem raz tak samo, jak mi sprawdzli coś wyłączyli niechcący tempomat 5 min roboty i miałem go ponownie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi