Xinder Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Witam planuje odgrzybic spreyem klime w megance (megane I combi 2001r 1,4 silnik) Wszystko dobrze tylko sklad zaciaga powietrze w obiegu zamknietym? na spreyu ktory mam jest opisane ze gdzies za siedzeniem kierowcy ale nigdzie nie widze kratki. Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man35 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Przeczytaj dobrze te instrukcje bo mi się zdaje że w niej pisze gdzie masz pozostawic pojemnik a nie skąd jest pobierane powietrze.A swoja drogą to jest dobre pytanie gdzie w obiegu zamknietym pobiera powietrze z kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 dobre pytanie gdzie w obiegu zamknietym pobiera powietrze z kabiny. Klapka obiegu zamkniętego zamyka dopływ powietrza z podszybia, z zewnątrz samochodu. Jednocześnie zostaje otwarty wlot powietrza znajdujący się pod klapką i powietrze zaciągane jest z pod deski. Tak jest w Megankach i Scenicach, pewnie w innych autach będzie też tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekmie Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Witam.Nie wiem jak w Waszych modelach .Ja u siebie odniosłem wrażenie że do obiegu wewnętrznego pobierane jest powietrze z otworów na desce przedniej(z wskażnikami) gdzie jest kratka trzy otworowa.Jest nawiew na szybę przednią,nawiew na szyby boczne z wieloma otworami,otwór(kratka trzy otworowa) oraz nawiew na stopy.Sprawdzałem włączając poszczególne fazy pokrętłami od regulacji.Z tej kratki nie czułem żadnego nawiewu.Przykładałem dłoń ale jak by zastosował np. jakąś wstążeczkę to obserwacja by była bardziej miarodajna. Edytowane 23 Czerwca 2013 przez tekmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Najprościej jest dojść do chłodnicy klimy w podszybiu, wyjmując filtr przeciw pyłkowy.Przez ten otwór można opryskać odgrzybiaczem klimę. Klapka obiegu zamkniętego, od strony kabiny,znajduje się za bezpiecznikami.Przynajmniej tak jest w Megane I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi