dualowiec1111 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Witam Proszę o ocenę zdjęć . 2 i 3 zdjęcie to moje autko, a 1 fotka przedstawia koło we wnęce w innej megance kombi. Moje pytanie brzmi : Czy można regulować negatyw koła w belce ? Jak widać u mnie koło jest bardzo w pionie ( nie schowane w wnęce ) przez co oponka ma tendencje do ocierania o rant nadkola. Wcześniej miałem węższe opony i było ok, ale nie chcę ryzykować poślizgu i muszę jakoś ogarnąć temat tych kół. Pomożecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dualowiec1111 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 To dlaczego kąty koła są takie dziwne ?. Piasta jest na stałe do belki zamocowana ... Może podczas wymiany belki włożyli od innego modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Może podaj jaki jakie opony założyłeś i jakie felgi?? I jakie wcześniej miałes opony? P.S Ty mieszkasz w okolicy starego rynku albo Jeżyc? Pisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dualowiec1111 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Wcześniej awaryjnie 165/70/14 ET35 Teraz 185/65/15 ET43 , i na styk jest OK. Przy obciążeniu ok 370 kg nic nie ociera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Miałeś wymienianą całą belke? Może Ci wsadzili z coupe, bo taka ma chyba troche szerszy rozstaw. Przy takich oponach i ET jak masz teraz, opona nie powinna być tak bardzo wysunięta na zewnątrz. Podjedź tam gdzie Ci to robili i popytaj. Ja mam co prawda chatchback'a, ale nawet przy oponie 195/50/15 ET 35 i dystansie 10mm opona nie jest na równi z rantem nadkola. A w belce nie ustawisz nic poza wysokością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dualowiec1111 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Tak, wujasowi wymieniali całą belkę, i pewnie włożyli za szeroką. Puki co jakoś nie ociera i niech tak zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi