grzesku Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 mam problem ze swiatlami hamowania bo zapalaja sie w chwili zapalenia swiatel mijania i nie nie ma zadnej roznicy gdy sie nacisnie pedal hamulce i nie gasna.NIe moge samochodem jezdzic z tego powodu a w poniedzialek czeka mnie ponad 80 mil do przejechania i nie wiem jak to naprawic i gdzie tego szukac.Prosze o wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 a czujnik przy pedale hamulca sprawdziles? Nie wiem jaka masz megi, wiec trudno powiedziec czy masz taki sam jak ja.. u mnie jak sie czujnik zacial to tez pokazywal caly czas zapalone swiatla stopu. Jesli wyjmiesz czujnik to bedzie tam jakby regulacja skoku czujnika.. albo najprosciej sprawdz sam czujnik Dobrzy spece w gdansku sa w renault car albo dowolny elelktryk samochodowy (na slowackiego jest 1 co zaklada alarmy, ale mysle, ze z tym sobie tez poradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Może słynne masowanie lamp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesku Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 dzeki karolaa. Ja mam meganke cupe 5 drzwiowa z 98 i mam ja od 2 miesiecy.Nie zagladalem do niej jeszcze i mam problem bo nie mieszkam juz w polsce i chce to sam naprawic bo angole ciagna taka za male usterki,ze szkodami do nich latac.Swiatla stopu dzialaja normalnie,a jak tylko wlacze swiatla samochodowe to z miejscawlaczaja sie swiatla stopu. [ Dodano: 2007-12-15, 12:08 ] a co to masowanie lamp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Masa dochodząca do żarówek w lampie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 meganke cupe 5 drzwiowa z 98 i mam ja od 2 miesiecy. gratuluje wiedzy o swoim autku ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Też nie wiedziałem, że były takie ;-) Zerknij do tych lamp i posprawdzaj styki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamotka Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 danielosss ma rację, miałem problem następujący - przy włączonym kierunku po naciśnięciu hamulca - kierunku gasły, puszczałem ham - działały, "spcjaliści" twierdzili że to jakiś przełącznik zespolony czy coś (kupa kasy) - znajomy podpowiedział o masie, podjechałem do tego samego mecha co twierdził że to ten przełącznik, jak powiedziałem o masie to się naburmuszył że nie wiedział, oczyścił styki i cool, wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drac Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Witam mam taki sam problem, moze glupie pytanie ale o jakie styki chodzi? bo we wszystkich trzech swiatlach hamowania jest ten sam problem, wiec we wszystkich nie stykaly by styki? Zauwazylem też, że jak mam np wlaczone swiatla postojowe i nacisne pedal hamulca to zapalaja sie kontrolki na, abs i itd cala procedura jak bym przekrecil kluczyc mimo ze nie ma go w stacyjce Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroprg Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 w pierwszej kolejności sprawdźcie czy z tyłu w lampie macie żarówkę od stop/pozycja z dwoma "drutami" czy z jednym, ponieważ w przypadku włożenia żarówki z jednym "drutem" pali się cały czas stop ten na szybie i na wyłączonych światłach w środku zapala się podświeltenie po naciśnięciu hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintajek Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Dostań się do lamp i sprawdź czy przy poruszaniu kostką od lamp problem nie ustępuje. Prawdopodobnie problem występuje przez brak masy. U niektórych pomaga zwykłe przeszlifowanie styków papierem ściernym, u mnie musiałem pogrubić pin masy kilkoma kroplami cyny. Problem ustąpił. Polecam w pierwszej kolejności wykonać to, co napisałem w tym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blueraven Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 (edytowane) MEGI I 99r. lift Podłącze się od razu pod temat, rozumiem że wszystkie braki świateł etc można podpiąć pod to że styki są do czyszczenia (najprawdopodobniej tak jest u mnie) ale jak wyjaśnić że w momencie gdy prawe tylne światło mijania mi zgasło (a ta mała żaróweczka po lewej z jednym stykiem zapłonęła niczym słońce) równocześnie zgasło mi podświetlenie panelu nawiewu (lampka od klimy działa) czy to ma jakiś związek? czy jest jakieś magiczne miejsce gdzie one się łączą? (najdziwniejszym było dla mnie to, gdy mój ojciec zaczął żonglować żarówkami w tylnych światłach ,,bo coś mu się nie podobało" i przestały działać światła wewnętrzne na czujnikach od zamknięcia drzwi) P.S. jeżeli idzie tamtędy zasilanie do zamykania siłowników drzwi to też udzielcie takiej informacji :P Ok w lewej lampie styki były uwalone (masa mianowicie) i z tego faktu w prawym świetle bezpiecznik się przepalił,a prawdopodobnie pod nim było oświetlenie nawiewu. Drzwi nadal w naprawie :D Edytowane 3 Maja 2015 przez blueraven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi