marcel_ms Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 (edytowane) Witam /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ czeka mnie wymiana koła pasowego, ponieważ znajduję się ono w newralgicznym miejscu mam kilka pytań /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ 1. czy zębatka rozrządu jest trwale związana z wałem korbowym ? (na zdjęciach walu i zębatki jest klin i wpust) /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ jeżeli odpowiedz jest negatywna co muszę zablokować i jak(potrzebny duży moment do odkręcenia/dokręcenia śruby) /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ 2. czy śruba/podkładka jest jednorazowa? /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 11 Lipca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Ad1 - nie Ad1' - potrzebne są; blokada wałków rozrządu i bolec blokujący wał korbowy. Ad2 - nie powinno się wkręcać tej samej śruby, momentu nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_ms Opublikowano 10 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 (edytowane) Cięcie bolec blokujący zapewni podparcie przy dokręcaniu a co z odkręcaniem? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 11 Lipca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 W obu przypadkach nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi