Sikor Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Witam, Posiadam Scenica z 2000r z silnikiem 1.8. Problem pojawił się jakiś czas temu i zdaje się potęgować z każdym dniem. Poczytałem kilka postów na tym forum ale chyba nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi-dlatego zdecydowałem się postawić swojego posta. Chodzi mianowicie o dziwny hałas wydobywający się z przodu samochodu przy maksymalnym skręcie kierownicą w lewo, oczywiście w czasie jazdy gdy pokonuje się ostry zakręt w lewo np. na rondzie. Hałas cięzko opisać, jest podobny dźwieku do tego jaki towarzyszy przy jeździe na wstecznym, żężenie mieszane z pogwizdem jakimś. Ktoś na forum podpowiadał, że może to być zuzyty przegub. Zdaje się to potwierdzać ruszanie autem, któremu towarzyszy z lewego koła delikatne tryknięcie. Jeździełm ostatnio troche z przyczepą, która raz była dość solidnie załadowana. Wydaje mi się, że mogła skutecznie przyśpieszyć z użycie przegubów. To jednak tylko hipoteza, może ktoś z Was przerabiał temat na własnym autku-będę wdzęczny za wszelkie wskazówki. pozdr. Sikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 przegub zapewne na pewno przegub wymienia sie z całą półosią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi