Skocz do zawartości

Co oznacza symbol,,lizaka" na wyświetlaczu obok symbolu samochodu?..Już wiem!

tom2125

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Co oznacza symbol lizaka na wyświetlaczu przed symbolem samochodu? Po dłuższym naciśnięciu przycisku sterującego wyświetlaczem w manetce wycieraczek robi się ten lizak większy i automatycznie wyświetla się wyższa wartość spalania średniego,chwilowego,pozostały dystans itp.

Dodano: 25 lip 2013 - 14:29

Już wiem. Podumałem..i wydumałem. ten,,lizaczek" :-D raz jest mniejszy a raz większy po dłuższym naciśnięciu przycisku w manetce żeby kontrolować sobie np. średnie spalanie w mieście(mały lizak) a po wyjeździe w trasę przełączamy sobie na ,,duży lizak" i mierzy nam tylko średnie w trasie. Dwa zakresy pomiarowe dla różnych warunków.

Dodano: 25 lip 2013 - 18:29

Jednak to nie to...na wyświetlaczu w obu wersjach,,lizaczka" pojawiają się te same dane :!: ...pytanie zostaje więc otwarte.

Edytowane przez tom2125

tak ogolnie to klania sie wujek goooooogle i instrukcja obslugi :D

laguna ma 2 liczniki przebiegu dziennego,duzy i maly ,kasujesz je kazdy osobno za pomoca przycisku na desce rozdzielczej.

oba liczniki kasuja soe po osiagnieciu 10tys .km.

dlaczego masz na obu to samo ? bo ktos kiedys skasowal oba jednoczesnie .

przelac na maly przebieg i przycisnij przycisk na liczniku i skasuja sie dane z malego przebiegu,wskazania zuzycia pojawia sie po przejechaniu ok. 400m i przekroczeniu predkosci 25km/h

instrukcja obslugi

laguna ma 2 liczniki przebiegu dziennego,duzy i maly

Wiem już,doszedłem do tego rozgryzając instrukcję...na ,,małym lizaku" można obserwować spalanie np. w trasie a ,,duży lizak" pokazuje całościowe średnie spalanie łącznie z tym z trasy.

• 9 miesięcy temu...

Drodzy odkrywcy lizaków. To ma jakieś przełożenie na scenica I phII? Właśnie zajadam się ptasim mleczkiem z Biedrony a tu temat o lizakach :)