vorph Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 (edytowane) Witam. Interesują mnie wrażenia właścicieli Fluenca po liftingu - przymierzam się do zakupu i ewentualne opinie mile widziane - najbardziej w kwestii porównawczej ph1 i ph2. Edytowane 31 Lipca 2013 przez vorph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy_jerz Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 może nie w kwestji fuenc vs fluenc ale zawsze coś... ja przechwyciłem megan'a ph2 1,6 16v od teścia, którego zamienił na fluenca też 1,6 i z tego co opowiadał to w porównaniu do meganki więcej pali, jest głośniej w środku i te fatalne zawiasy tylnej klapy które chowają się do bagażnika wprawdzie są osłonięte ale zajmują przestrzeń bagażową, poza tym zawiesiło się po 2 tygodniach radio/navi bo to wszystko na jednym monitorku i trzeba było przywracać ustawienia fabryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obstein Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 To fakt zajmują przestrzeń ale jest to do przyzwyczajenia i po pewnym czasie automatycznie układa się trochę inaczej bagaże zeby nie przeszkadzało, no ale mogłoby to być lepiej rozwiązane. Co do porównań Fluence ph1 do ph2 z tego jak rozmawiałem z gościem w salonie nie ma różnic pomijając sam przód samochodu. Wnętrze jest niemal identyczne jak nie identyczne (nie zauważyłem różnic). Na pewno na plus są światła do jazdy dziennej w zderzaku, mi tego brakuje bo po co komu w tym momencie funkcja "auto" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vorph Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 poza tym zawiesiło się po 2 tygodniach radio/navi bo to wszystko na jednym monitorku i trzeba było przywracać ustawienia fabryczne W nowym Fluencie standardową nawigację zastąpił system R-Link, czyli właściwie taki tablet z nawigacją i innymi bajerami. Nie mam pojęcia jak to się będzie sprawdzać w realu, ale wygląda ciekawie, np. wyświetla sylwetkę auta podczas korzystania z czujników parkowania z tyłu (przód chyba też). Widziałem takie coś wcześniej podczas jazdy próbnej Citroenem C4. Sympatyczny gadżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 vorph a widziałeś w cenniku absurdalną dopłatę 3000zł! za R-Link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vorph Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Cięcie Też nie wiem skąd ta kwota. Do tej pory Renault raczej nie szalało przy cenach dodatkowego wyposażenia. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 ja co prawda mam megane III phI ale jako obesrwator wyrobów renault zauważyłem, że we flusiu ph1 jest prędkościomierz analogowy, a w phII wstawili cyfrowy taki jak w megane tylko trochę różni się odcieniem wyświetlacza czyt. bardziej niebieskawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vorph Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Enagem - w Megane 1.6 jest 6-biegowa skrzynia, we Fluence 5-biegowa. Chyba żaden nie ma maty wygłuszającej w wersji benzynowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernandosucre Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) . Na pewno na plus są światła do jazdy dziennej w zderzaku, mi tego brakuje bo po co komu w tym momencie funkcja "auto" Podjedz do serwisu uruchomia ci swiatla do jazdy dziennej koszt kiedys 60 zl teraz 0 zl. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, interpunkcja - damiar Edytowane 6 Października 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluence_2011 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 fernandosucre Co mu uruchomią skoro ich fabrycznie w zderzakach nie ma :>?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi