andrzejp Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Pacjent to Scenic I po lifcie z 2001 roku. Problem występuje tylko przy lewej tylniej lampie - przy włączonych światłach pozycyjnych i kierunkowskazie, żarówki mrugają na zmianę, przy wciśnięciu hamulca problem się pogłębia, jednocześnie mruga kontrolka przeciwmgielnych. Wyjąłem lampę - wszystko czyste i suche, przeczyściłem styki, zdjąłem plastiki w bagażniku - za nimi kable są nietknięte, przewód masowy dobrze trzyma się śruby. Co jeszcze sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Typowe objawy przebicia,delikatnie przeczyść też płytkę między ścieżkami i kostkę instalacyjną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejp Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Czyściłem kostkę, ścieżki na płytce były czyste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_80 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Sprawdź kolego kostkę połączeniową znajdującą się za bocznym plastikiem przy lewej nodze kierowcy. W miejscu gdzie znajduje się otwarcie maski. Jest tam bardzo bogato rozbudowana kostka która lubi wilgoś i lubi korodować a wtedy potrafią się dziać cuda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Typowy probme w remówkach wyciąnij z płytki na której są żarówki dodatkową masę i podłącz ją pod punkt masowy pod lampą, powinno pomóc (najlepiej zasotsować przeówd 1.5mm2 i przylutować go do płytki uprzednio przeczyszczając go kwasikiem do lutowania by wytrawić pwierzchnie by lut dobrze trzymał i nie puścił za jakiś czas, przeód zakończyć oczkiem masowym M6 zacisnąć przewód i zalutować przykręcić do miejsca masiwego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejp Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Dzięki wszystkim za porady. Okazało się, że był problem z masą na kostce łączącej wiązkę z płytką żarówek - styk od masy (chyba czarny kabel) miał czarny nalot i słabo trzymał, po dogięciu wszystkich styków (blaszek w kostce) problem ustąpił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Temat wielokrotnie poruszany na forum. Skorzystaj z wyszukiwarki !!! Temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi