rafo30 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Mam pytanie co to może być za dzwięk dałem mikrofon pod tłumikiem a potem pod samochodem w okolicy siedzenia kierowcy.Mam jeszcze coś takiego że jak jadę i zmieniam biegi to przy ich zmianie jest jakby sprężaka wypuszczała powietrze coś w stylu sportowych aut tak mi się jakoś skojarzyło,czyli gaz zmiana biegu i psss.dodałem filmik z jazdy ten drugi .Dodam jeszcze że wymieniłem ostatnio łożysko itp. w alternatorze bo przy dodawaniu gazu gwizdało jakby turbo się kończyło ale po zdjęciu paska okazało się że to "chyba" nie to bo już sam zgłupiałem.Dodam że dzisiaj był podpięty pod clipa w serwisie renault i nic nie znależli. http://www.youtube.com/watch?v=mca6ENW5OSg&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=w2IXfAE0IQY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 W tym pierwszym, faktycznie turbo trochę hałasuje, w drugim filmiku hałasuje oparcie fotela kierowcy. Tak mi się wydaje, nic więcej nie słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo30 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Hehehe nie to nie fotel tylko pedały sprzęgła muszę nasmarowac a na drugim filmie słychać też jakby turbo jak w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Też takie coś zauważyłem tylko w vectrze, dodam że w megane 1.9 tak nie miałem, coś takiego jak na tym filmiku 36s tylko Ja nie mam przelotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo30 Opublikowano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 No i już znam przyczyne tego dzwięku , to turbina.Tylko mam dylemat czy kupic nową za 1800zł z robocizna i wymianą wszystkich węży itp. czy regenerować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Dwa razy regenerowałem już turbinę raz w passacie b5 a drugi raz w golfie 4 i z czystym sumieniem polecam Ci firmę którą masz na miejscu czyli emp-turbo. Moje odczucia były bardzo pozytywne. W passacie chodzi już ok. 4 lat bez problemu, natomiast co się stało z golfem to nie wiem bo został sprzedany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi