Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane 2 1.9 dci 120 km brak mocy do ok 3000 obr

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM

Zaczne od tego ,że wszystko zaczeło się od padniecia turbiny po jej wymianie auto straciło moc w dolnych zakresach obrotów od około 2800 obr auto jezdzi normalnie .W aucie zostało wymienione na nowe :

--turbina

--filtry

--przepływka

. Auto zostało sprawdzone pod 4 typy koputerów i zostały wyeliminowane wszytkie błedy ,głównie komputer pokazywał uszkodzenie przepływki czujnik na listwie wtryskowej. Przez wszystkie koputerey zostało sprawdzone cisnienie doładowania oraz popowania paliwa i wszedzie wskazuje poprawne dzialanie , aktualnie po przegonieniu auta i ponowne podpiecie pod koputer wskazuje 0 błedów a samochód dalej nie ma mocy w dolnej fazie obrotów . Równiez w aucie zostało odłączony katalizator i zrobiony test i nie ma poprawy . Wszyscy mechanicy rozkładają rece i nie umieja stwierdzić problemu brak mocy u dołu czy moze ktos z forumowiczów miał identyczny problem ?? Lub moze ktos poratuje co gdzie sprawdzić ? Po przegladnieciu formu nie umiałem znalesc konkretnej odpowiedzi gdzie u kogo tkwił problem gdyz wiecej jest sugesti ( EGR ITP..) zostały u mnie psrawdzone bardzo podzienkuje za pomoc gdyz nieiwem co dalej zrobic

Dzienkuje i pozdrawiam

lapka2.gif

Regulamin pkt. aston76

5.6 - pl-literki

Dodano: 22 sie 2013 - 21:36

Jak kolorowo jak na desce meganki sorki niesądziłem że tak bardzo będzie się zwracać na to uwagę ;)

Regulamin należało zgłębić przy rejestracji, co potwierdziłeś więc nie rozumiem zdziwienia - Prezes

Edytowane przez Prezes

• 3 tygodnie później...

Miałem taki sam przypadek i również było to po regeneracji turbiny. Zadzwoniłem do innej firmy, która profesjonalnie zajmuje się regeneracją turbosprężarek (TUTAJ), po czym odesłałem turbinę i co się okazało? poprzednia firma w ogóle nie ustawiła zmiennej geometrii! Co więcej, została ona tak skręcona, że nigdy nie otwierała się nawet do połowy.. Koszt usługi wyniósł mnie 100 złotych, a auto odzyskało moc w dolnym zakresie prędkości obrotowych. Tak od 1800 obr./min. auto już ciągnie :P