Skocz do zawartości

Megane 2 1,5 dCi Problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumialość administratorów. Od niedawna jestem posiadaczem Renault Megane 2 1,5 dCi 2003r. Przeszukałem "pół" internetu i nie mogę znaleźć odpowiedzi na następujące pytania:

Na desce roździelczek wyświetla się napis STEERING CHECK zaraz po oil level ok, ale to pikuś, w trakcie jazdy auto zgasło samoczynnie, zapaliła się lampka od immmobilajzera (ta czerwona) i zgasło, dzisiaj w trakcie jazdy zapikała 2 razy tez ta lampka czerwona od immobilajzera, ale sie nie wylaczylo i jechalo dalej, zresztą ta kontrolka raz na dzień daje o sobie znać w różny sposób, po nocy przy otwieraniu auta słabo się świecą kierunkowskazy dające znak ze auto jest otwierane, jakiś czas temu wyswietlił się napis IMMOBILAIZER FAULT. Zmieniłem blokadę pod kierownicą bo szwankowała i były cuda dziwy przy odpalaniu. Po za tym zmienilem niedawono wtrysk bo padł i ze spalania 4,7 l na 100 km zrobilo sie 5,4 litra na 100 km, na tym samym paliwie jeżdziłem bo miałem cały bak (czy to normalny objaw?). Panowie pomóżcie coś bo nerwy odmawiają posłuszeństwa, mam jechać na wakacje 1500 w jedną stronę i się zastanawiam czy jechać tym moim cudem, czy odrazu lawetę zamawiać. Dziękuję z góry za podpowiedzi.

Edytowane przez konrad1000