Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Proszę o poradę przed zakupem

Dadis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jakiś czas temu sprzedałem moje Renault Megane II sedan. Miałem tam silniczek 1.6 16V i sprawował sie bez większych problemów. Teraz chciałbym przesiąść się na wersję kombii, rocznik 2008 lub 2009. Zastanawiam się nad tym jaki silnik wybrać, czy zostać przy sprawdzonym 1.6 w benzynie czy może spróbować 1.9 DCI z 6-biegową skrzynią. W roku robię niewiele kilometrów, a nigdy nie miałem diesla więc jestem pełen obaw. Proszę o poradę.

xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Jest jeszcze druga sprawa. Przeglądając ogłoszenia na allegro natrafiłem na bardzo ciekawą Meganke.

http://allegro.pl/megane-1-9-dci-alu16-polskora-climatronik-6-bieg-i3500850459.html

xxxxxxxxxxxxxxx

Samochód od razu wpadł mi w oko, jednak po telefonie do właściciela pojawiło się parę wątpliwości.

Podobno silnik w tej Renówce to ewenement produkowany tylko dla użytkowników Belgijskich. Jest to 1.9 DCI 116 km. Trochę szperałem w internecie i znalazłem tylko wersję ze 115 konnym silnikiem, co więcej nigdy nie słyszałem żeby jakakolwiek generacja tego auta była produkowana w Belgii.

Autko nie posiada również napisu "MEGANE" na tylnej klapie, a w intenecie 4/5 samochodów posiada ten napis. Czy jest to oznaka grzebania przy tylnej klapie? Właściciel nie chce podać mi numeru VIN dla weryfikacji historii auta i to też mnie niepokoi.

Proszę was o zapoznanie się z ogłoszeniem oraz o zwrócenie uwagi na jakieś niepokojące (według was) sygnały, ślady, oznaki.

xxxxxxxxxxxxxxx

Pozdrawiam

Regulamin pkt. 5.9 - Enter - damiar

Edytowane przez damiar

Samochód nie jest produkowany w belgii, tylko na rynek belgijski. Silnik to 1.9dCi 96kw 131KM FAP tylko ma zrobiony inny soft w ECU ograniczający go do 85kw 116KM.

Auto wygląda ciekawie, ale dobrze byłoby go sprawdzić CLIP'em :mrgreen:

Czy wy nie widzicie ze to auto jest po strzale w tył? :mrgreen: Nawet ramka szyby drzwi tylnych strona kierowcy nie do końca jest dobrze spasowana, a klapa bagażnika z tej strony ma mega szpare. Poza tym pod maską brakuje podstawowych plastików zderzaka...

Kolejne ładnie wypucowane auto do sprzedaży i tyle