LukiWa Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Witam wszystkich serdecznie. Od paru dni mam problem z kierunkowskazem lewym (tylnym). Uruchamiając silnik, włączając światła mijania, wciskam pedał hamulca, a na desce rozdzielczej 'rozjaśnia się' kontrolka od świateł przeciwmgłowych; kiedy puszczam pedał hamulca ona gaśnie. Podczas jazdy jest to dość kłopotliwe, ponieważ przy dojezdzie do skrzyżowań, na których skręcam w lewo, przy włączeniu lewego kierunku i wciskaniu pedału hamulca, zapala się w/w kontrolka, a z tyłu zamiast 'syganlizacji' tylko w lewym kierunkowskazie (dotyczy tylko lewego, prawy jest w porządku)kierunek miga również w połowie trzeciego światła stopu, który znajduje się z tyłu po środku. Niestety raz już miałem kontrole policji, która właściwie uświadomiła mi ten problem, dzięki temu prawie straciłem dowód rejetracyjny. Policjant stwierdził, że nie mam masy w lewym kierunku. Przy właczeniu lewego kierunku i jednoczesnym hamowaniu - dzwięk kierunkowskazu 'pyka' o wiele szybciej niż normalnie. Prosze o jakieś rady, spostrzeżenia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Temat zamykam bo już na forum jest poruszany wiele razy. Problemem jest brak masy w tylniej lampie. Kłania się opcja :P Edytowane 13 Września 2013 przez aston76 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi