Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z wyświetlaczem radia

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

W moim Megane nie było fabrycznie wyświetlacza i pilota do radia. Dokupiłem radio Philips 22DC594/62B i dalej szukałem wyświetlacza. Kupiłem pierwzy lepszy ale okazało się, że moe radio współpracuje tylko z wyświetlaczem Philips 2SY651/62E (radio ma tylko cztery piny wyjścia do wyświetlacza). Kupiłem więc taki jak trzeba wyświetlacz, przełożyłem go sobie do ramki od poprzedniego, niepasującego bo była w lepszym stanie, podłączyłem na odczepnego kostki, za pomocą wiązki i pilota z zestawu od poprzedniego, niepasującego wyświetlacza i cały zestaw ruszył, udało się rozkodować radio, grało, wyświetlało itp. Po poprowadzeniu kabli tak jak trzeba (pod deską) i podłączeniu wszystkiego działać już przestało. Co mogło się z tym stać i jak sprawdzić wyświetlacz? Mój nie daje żadnych oznak życia, nie wyświetla, nie pali się podświetlenie. Jedyne co z nim robiłem to przełożyłem taką samą żarówkę podświetlenia z innego, bo jednej brakowało. Wcześniej tak podłączony zestaw pracował prawidłowo, teraz już nie chce. Oczywiście poruszałem wszystkimi kostkami, sprawdzałem czy kabel się nie urwał i nic. Wszystkie bezpieczniki też są całe.

Skoro wcześniej działało to ja jeszcze bym wyjął tą żarówką, którą niby wymieniłeś i sprawdził wtedy ponownie :(

Skoro poprzednio działało i jeśli nie zrobiłeś jakiegoś zwarcia lub nie urwałeś przewodów lub nie zgiąłeś pinów we wtyczkach, to teraz też musi.

Nie dopisałem, że żarówki starałem się montować we wszystkich możliwych kombinacjach i nic to nie daje, piny sprawdzone i nie są pozaginane, kable też nigdzie się nie urwały. Idzie go jakoś podłączyć tylko do zasilania na krótko i sprawdzić, czy daje oznaki życia? Chociaż musiałbym mieć na prawdę niezły niefart, żeby akurat się spalił. Z drugiej strony wyglądał jakby był przechowywany w niezłym syfie, pomyślałem jeszcze, że mógł być zawilgocony i po podłączeniu się spalił. Ale działał dopóki sam go nie wyłączyłem.

Edytowane przez Booyaka