misiek12 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 rebus??? miałem odłączony akumulator podobno za długo i LPG się rozprogramował no ale podłaczyli pod kompa i coś tam wgrali -stwierdzili że ok a tu na trasie zdziwienie :-/ jadę niby na LPG (przełączony) a tu chyba w baku PB dziura bo bierze paliwko co to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Wyjaśnijmy conieco. Nie ma możliwości, aby komp LPG się rozprogramował poprzez wyjęcie aku. Co by było jakby rozprogramował ci się komp auta?? Teoretycznie nie ma też możliwości aby silnik pracował w tym samym czasie na LPG i PB. Poprostu dusiłby się, czyli paliwsko by go zalewało. Nic ci nie wgrali w kompa LPG, bo nie ma jak i poza tym po co? Mogli, ale coś przestawić. Nic poza tym. Dalej. Może być tak, że pokazuje, że jedziesz na LPG, a faktycznie jedziesz na PB. Znaczy to, że być może emulator nie pracuje prawidłowo. Napisz jaką masz instalkę i dopiero coś sensownego wymyślimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi1961 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Miałem tak kiedyś ale po zgaszeniu i ponownym przekręceniu kluczyka poziom PB wrócił do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek12 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 majster dzieki za info masz rację to emulator wczoraj podjechałem do gazowników i to samo mi powiedzieli co ty instalka firmy ELPIGAZ II gen (megi 1.4 8v kwiecień 96 link http://www.elpigaz.com/?p=pl/menu/3c/index Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Prorok jaki czy co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magu77 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam. Mam podobny problem. Gdy silnik jest zimny rano tak jak teraz zimą po odpaleniu nie mogę wyjechać na drogę- tak potwornie muli że furmanką bymnie można było wyprzedzić. Wymieniłem wszystkie świece - były czarne i mokre - na nowych od razu to samo. Prosze o podpowiedź co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Wielkiego podobieństwa, ja tu nie widzę, ale niech tam. Opisz dokładniej problem. Odpalasz rano i co? Jedziesz na PB? Czy od razu na LPG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Nie ma możliwości, aby komp LPG się rozprogramował poprzez wyjęcie aku. Co by było jakby rozprogramował ci się komp auta?? Mi się rozprogramował jak padł mi aku i dopiero po 2h wymieniłem. Kumpel zaholował mnie (chociaż nie powinno się holować jak nawet światła nie działają awaryjne) do warsztatu gdzie zaprogramowali ponownie kompa. CIEKAWOSTKA: nie działały nawet światła awaryjne, hamulec twardy itd ALE! działało składanie/rozkładanie dachu Jak od razu na LPG jedziesz to gaz jest wtryskiwany w postaci ciekłej i może dlatego. Co za tym idzie zmniejsza się moc auta i dynamika. Jeśli gaz kiepskiej jakości to jeszcze woda się dostaje tam gdzie nie powinna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Mi się rozprogramował jak padł mi aku To musiał być bardzo dziwny zbieg okoliczności, generalnie z tego powodu, że w kompie od LPG pamięć jest nieulotna, tzn. nie kasuję się po odłączeniu od "U" OT: chociaż nie powinno się holować jak nawet światła nie działają awaryjne jak się holuję to się nie włącza świateł awaryjnych Wiadomo dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 A ja też miałem kiedyś sytuacje że znikało mi paliwo jak jechałem na LPG. Problemem była... nieszczelność na złączce przewodu paliwowego pod samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magu77 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Sprawa wygląda tak. Rano odpalam jest na Pb do dwóch minut tak chodzi nim wyjade na droge. Ale już z wyjeczaniem jest problem bo nie może się zebrac. w końcu ruszy ale bardzo go dławi i szarpie. Po kilkuset metrach przełącza się na LPG ale to nic nie zmienia. dalej jakby go coś dławiło. Potrafi mi kilka razy zgasnąć na drodze -dopóki sie nie zagrzeje. Wczoraj odpaliłem go w garażu na jałowym - normalnie na PB i w momencie przełączania na LPG gasł. Dodam że instalacja jest "nowa" półroczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 w końcu ruszy ale bardzo go dławi i szarpie. magu77 mam to samo, u mnie zawsze pomaga dolanie nowego paliwa, bo zazwyczaj tak się dzieje, jak wskaźnik poziomu paliwa spadnie poniżej drugiej kreski. Po kilkuset metrach przełącza się na LPG ale to nic nie zmienia. dalej jakby go coś dławiło kiedy ostatnio wymieniałeś filtr fazy lotnej ? Ile km na nim zrobiłeś ? [ Dodano: 2008-12-04, 11:15 ] Potrafi mi kilka razy zgasnąć na drodze -dopóki sie nie zagrzeje jaką masz ustawioną temperaturę przełączania ? Stąd mogą być te mokre świece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 zdunman, chodziło mi o kompa z auta, a nie od LPG. jak się holuję to się nie włącza świateł awaryjnych Napisałem NAWET. :> Nic nie działało, żadne światła, wspomaganie itd, tylko składanie/rozkładanie dachu :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 magu77, no skoro takie sensacje dzieja sie juz na PB, to nie ma co szukać problemów w LPG. Prawie. Jesli instalka jest żle ustawiona, to mogły rozjechać sie mapy benzynowe w ECU. Na początek, zresetuj ECU i zobacz czy coś się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 A może filtr paliwa (benzyny) masz zapchany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi