Fiodor Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Witam serdecznie! Jestem na etpie zakupu Scenica III w benzynie, rok 2009, przebieg 90000 km. Byłem auto obejrzeć, wszystko super, podjechaliśmy na stację diagnostyczną, posprawdzali samochód, pomierzyli spaliny i wsytsko jest w najlepszym porządku. Jedna rzecz, która mnie niepokoi to to, że po odkręceniu osłony silnika zauważyłem wyciek oleju. Podjechaliśmy do miejscowego mechanika, pooglądał i stwierdził, że to simmering cieknie między skrzyną a silnikiem. Czy to prawda, że to typowa ustrka Renówek ? Z tego co przeglądałem fora to ludzie wymieniają uszczelniacz po kilka razy i dalej jest to samo. Własciciel sampchodu zobowiązał się usunąć usterkę. Jestem strasznie przeczulony na punkcie uszczelek pod głowicami, ale płyyn jest ok, spaliny również no i mechanik stwuerdził że to nie uszczelka. Jak myślicie ? Dzięki za pomoc i jednocześnie witam na forum! :D Fiodor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Olej cieknie ale jaki silnikowy czy ze skrzyni? Sprawdzał poziom mechanik oleju w skrzyni biegów? Sprawdzał poziom oleju w silniku? Olej ciekł z uszczelnień wału ale w megankach I i to od strony rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Właśnie nie sprawdzał. Podnieślii jedynie auto, poświecili, posmakowali, popatrzyli i stwierdzili że to olej ze skrzyni. Auto ponoć nie zostawiało plam, wszytsko zostało na osłonie silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Ja bym sobie takie auto odpuścił. Bo do wymiany także będzie na dzień dobry sprzęgło z dociskiem, jeżeli olej leci z wałka skrzyni biegów. Nie wiadomo też ile tak jeździła skrzynia bez oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor Opublikowano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Chcę jeszcze auto zabrać do Reno Auto do Katowic, żeby je posprawdzali. Jak nim jechałem to sprzęgło wydawało się ok .. Dodano: 23 wrz 2013 - 12:15 Jak się okazało to wyciek był spowodowany wysprzęglikiem, a nie nieszczelnością simmeringa. Ponoć wymieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 to słaby smak mają ci mechanicy :D wysprzęglik jest elementem hyraulicznym co za tym idzie przepływa przez niego płyn hamulcowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor Opublikowano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Wiecie jak jest z tymi mechanikami ... :) Mam nadzieje że ten wyciek to rzeczywiście sprawka tylko wysprzęglika :D Jak auto będzie u mnie to się pochwale :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi