deephouse Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Wychodzi drozej niestety :-( [ Dodano: 2007-12-28, 15:46 ] Ok to powiedzcie mi tylko czy te amortyzatory beda pasowaly na bank do mojej megi. Dla przypomnienia podaję link: http://www.allegro.pl/item285982767_kayaba...ult_megane.html Po uzyskaniu odpowiedzi prosze moderatorow o zamkniecie tematu. Dzieki za pomoc [ Dodano: 2008-01-04, 18:37 ] bronius dostałem dzisiaj amortyzatory. Ty mowiles ze masz just-a-gas, a na moich jest naklejka gas-a-just. Jest to jakas roznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 just-a-gas, a na moich jest naklejka gas-a-justto moja pamięć przekręciła coś dobrze, że wybrałeś jakość ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Parę osób z forum kupiło rekordy, ale sądząc po cenie chyba nie są najwyższych lotów. Wręcz przeciwnie. Jestem (odpukać) bardzo miło zaskoczony. Zarówno wykonamie jak i działanie jest na przyzwoitym poziomie. Naprawdę nie ma do czego sie przyczepić, w odróżnieniu do wspaniałych DeCarbonów, które wylały sie po 20tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin30lbn Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 W firmowej megance kombi 16 z 2001 przejeździły ok 90 tys jak zostały wymienione. Ja byłem z nich zadowolony, jedna rzecz którą zauważyłem to ze gazowo- olejowe nie wytrzymywały i padły nawet po 3 miesiącach. i w końcu wybór padł na recordy9 olejowe) i wszystko ok. Zauważyłem ze amorki gaz-olej w renaulatch padają szybko a jeździłem 19 a później dwoma megankami z 2001 jedna htb 14 a druga kombi 16 i we wszytskich tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jest taka reguła, że amorki osiami się wymienia bo inaczej autko może się w pewnych sytuacjach zachowywać niebezpiecznie Kontynuując temat żeby nie zakładać nowego topicu. -Mam taka sytuację z tyłu z amorami: Prawa 80% a lewa 60%. Zastanawiam sie czy wymieniać 1 sztukę czy od razu 2 sztuki - czyli zgodnie z zasadą "parami". Diagnosta mi powiedział że "prawy jest jak nowy więc po co go wymieniać" - i tutaj się właśnie zastanawiam............. -I druga sprawa, Przy badaniu , z tyłu samochodu jest belka poprzeczna (jakaś stabilizujaca) - skorowała mi lekko na środku. Czy ja się wymienia całą czy wystarczy ją wzmocnić jakimś płaskownikiem ? Z góry dzięki za wszelkie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 To ja mam pytanie jakie amorki na tył? bo z jednego cieknie. Nie potrzebuje jakiegoś full wypasu byle cicho było. Kayaby troche drogie bo 220zł/szt gazówki. edit. W aso 493zł z wymianą, chyba nie jest nawet aż tak drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMC-100 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 To znaczy że na przeglądzie zawieszenia te dane to ich sprawność a nie stopień zużycia? Bo mi pokazało po 30% a wymieniałem w sierpniu 2008 na nowe właśnie record olejowe i przejechane ok 8tyś do przeglądu. To by z tego wynikało że nie za bardzo z ich jakością? Ma ktoś jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 30% w takim wypadku nie miałbyś przeglądu podbitego coś źle popatrzyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david1982 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 witajcie mam pytanko do przodu lepsze sa olejowe czy gazowe teraz mam olejowe ale puscily wiec musze je wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 nie za bardzo z ich jakością? Mam Recordy olejowe na tyle od 3 lat w kombiaku i złego słowa nie moge powiedzieć o nich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Na gazowych jest trochę sztywniejszy tył i chyba lepiej się prowadzi (u siebie mam gazowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Ale cena gazowych na tył do kombiaka jest kosmiczna ,za olejowe Recordy płaciłem ~80 PLn za szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi