norb Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Jak w temacie na połowie baku zaczyna się dusić i gasnąć,potem gaśnie całkiem,dolewam benzyny jedzie dalej,jazda pod góre brak przyśpeszenia.Podejrzewam żecoś się zapchało w (w filtrze pompie)(dolewałem paliwa karnnisterk mógł mieć jakieś zanieczyszczenia). filtra paliwa nie niema.Czy można wyczyścić pompe paliwa żeby to poprawić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ja dojdziesz do połowy baku i zacznie Ci gasnąć odkręć korek wlewu paliwa i zobacz czy dalej silnik pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) Trzeba by sprawdzić cały układ paliwowy w tym bak oraz pompę paliwa. P_r_z_e_m_o W taki momencie powinien być słyszalne syczenie przy odkręcaniu korka wlewu. Edytowane 9 Października 2013 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Dokładnie, zresztą, zalać do pełna pojeździć tak do 1/4, 1/3 baku i wtedy odkręcić korek, jak psyknie, fuknie itp. jest odpowiedź. Sprawdził bym odpowietrzanie baku, szczególnie zawór filtra pochłaniacza par paliwa, możliwe, że się nie otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norb Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Właśnie jak rusze tym korkiem syknie,ale raczej to nie to,Czy jest jakiś odpowietrznik zbiornika (może się zatkał)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 A odpala i jedzie z wyjętym korkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norb Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 To jest scenic II więc tam korkiem jest ta klapka jak ją nacisnę po przejechaniu iluś tam km to syknie fuknie (dobrze to słychać).Wkładałem tam drut żeby dochodziło powietrze do zbiornika,nie odczułem różnicy (może ta guma z klapki to uszczelniała).Gdzie jest odpowietrzanie baku i gdzie szukać zaworu filtra pochłaniacza par paliwa .Mam jakiegoś dialo... gdzie brakuje akurat tych not. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 A na Download paczył? Chyba nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norb Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Patrzył(nie bardzo wiem czego szukać) i szuka dalej rozwiąznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Part MR370SCENIC1.pdf sekcja 13A - poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norb Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Myślałem że mu już przeszło.Zaczoł się znowu dławić dusić przy połowie zbiornika(jazda autostradą).Próba przy otwartej klapce (wlew paliwa otwarty,włożona rurka) przy 150 km/h duszenie i gaśnie. I tu mam pytania: który konkretnie zawór odpowiada za odpowietrzenie baku ? Jak garażowym sposobem sprawdzić i wyczyścić zawór filtra pochłaniacza par paliwa ? czy można wyczyścić filtr paliwa znajdujący się w pompie (wiem renault zaleca wymianę koszt ponad 1000pln!!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 1) Coś mi się wydaje, że problem raczej będzie z zasilaniem paliwa; pompa paliwa, zawór przelewowy, zawór ciśnienia rampy wtryskowej ale to sprawdzisz tylko CLIP-em 2) Zawór znajduje się na pochłaniaczu, trzeba go zdemontować podłączyć napięcie i dmuchać, powinno być "przejście" 3) Zawsze możesz wyjąć pompę, nie jest to jakoś bardzo skomplikowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norb Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Objawy te występują tylko przy szybkiej jeździe,w mieście mam spokój.Wiem że wyjęcie pompy nie jest skomplikowane i tu ostatnie pytanie: Czy w scenicu II trzeba wywalić siedzenia i mocowania(tak jak serwisówce jest pokazane),żeby się do niej dostać,może jest krótsza droga ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi