rbkmati Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Witam forumowiczów. Otóż niedawno kupiłem Megane coupe I ph II z 99r. Przy elektrycznym zamykaniu szyby kierowcy zwykle jest tak, że zasuwa się ona krzywo tzn. ten ślizg z lewej strony szyby (taki mały plastik przykręcony do szyby) wychodzi mi z tej prowadnicy i to powoduje, że szyba nie zasuwa się prawidłowo. Trzeba pomagać sb ręką aby ten ślizg nie wyskoczył z tej swojej prowadnicy. Poprzedni właściciel powiedział mi, że to wina tego ślizgu bo jest troszkę ułamany. Załączam zdjęcie z tym elementem. Jak możecie również zauważyć, to mam również do wymiany uszczelkę tej szyby. Ten ślizg chyba zrobił swoje i dlatego sie tak zdeformowała. Moje pytanie do Was jest takie czy to naprawdę wina tego plastikowego elementu czy czegoś innego. Po odkręceniu tapicerki drzwi prowadnice wyglądają na dobre. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Trzeba wymienić ten ułamany ślizg,do kupienia w sklepie motoryzacyjnym.Sprawdź też dobrze całą prowadnicę szyby.Też mi się tak działo z szybą,wymieniłem całą prowadnicę bo była pozadzierana i mimo wymiany ślizgu szyba wyskakiwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparky01 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) A jak wymienia się ten ślizg? trzeba zdejmować cały bok drzwi czy można zrobić to bez tego? Edytowane 26 Czerwca 2016 przez Sparky01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Nie trzeba zdejmować boczku drzwi.Ślizg jest mocowany do szyby na jednym nicie ,trzeba go rozwiercić .Nowy ślizg jest razem z nitem. Może być dodatkowo uszkodzona prowadnica w uszczelce szyby ,wtedy pozostaje wymiana całej uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparky01 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Kolego a wiesz ile mniej więcej ten ślizg kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Około 10 zł w sklepie motoryzacyjnym .Tyko zaznacz ,że to boczny ślizg szyby ,bo jest też dolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparky01 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Przedtem miałem takie sytuacje że wyskakiwała ale jak ją włożyłem to pomagało na kilka tygodni a od 2 dni ciągle wylatuje,muszę trzymać ją ręką i jak wsadzę ją to jest luźna. Wrzucam zdjęcie: Edytowane 26 Czerwca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitekman Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Informacyjnie, wymieniłem w Warszawie linki od ślizgacza (poplątane i porozrywane w silniczku) oraz ślizgacz lewej przedniej szyby (montaż i demontaż w serwisie) za 100zł. Trasa Czętochowa - Piotrków z otwartą szybą, fajne doświadczenie :P Edytowane 25 Stycznia 2017 przez pitekman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi