Iza88 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 (edytowane) Witam wszystkich, przymierzam się do zakupu Megane Sport - aktualnie na tapecie jest ta z linku poniżej. Jutro jadę oglądać tę koleżankę. Aczkolwiek nim się wybiorę... - może ktoś już widział, oglądał , lub rzuca Wam się coś w oczy ? Pierwsze co, to - błąd w tytule akcji - R26 to nie jest :) Czy poza tym mógłby ktoś powiedzieć coś więcej na temat tego egzemplarza ? http://allegro.pl/renault-megane-sport-rs-f1-r26-2-0-250km-lift-de-i3663802859.html Z góry dziękuję - społeczności forumowej i pozdrawiam ;) Edytowane 2 Grudnia 2013 przez Iza88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Była już opisywana kilka tematów wcześniej: brak listwy pod przednim zderzakiem, felgi z clio 3 sport (17"), ksenony jakieś chińskie dokładane jeśli ma bo jakby miał ori to by miał automatyczną regulację wysokości, a nie ręczną. Także F1 R26 to na pewno nie jest: miałby czerwone zaciski, fotele recaro i szperę ;) Jako były mieszkaniec pomorza stanowczo odradzam auta ze Starogardu Gd. i okolic :) to taka "wytwórnia" perełek z powypadków jak okolice Poznania ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik1982 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 To jakis pokemon, przebieraniec, a nie prawdziwy killer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iza88 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Shymek - dzięki za info ;) Zgadza się - nie ma listewki pod spodem. Felgi 18'tki czekają w zanadrzu - zależy jak się sprawdzą te. W aucie są po prostu soczewki, nie xenon. I ma szperę. R26 nawet nie szukałam - bo nie ta kasa ;) Ten egzemplarz to po prostu Sporcik ze zrobionym softem. A przyznaję - prowadzi się bardzo przyjemnie :) Dziękuję, że wspomniałeś że temat już był. Dzięki temu udało mi się jakimś cudem wygrzebać ten temat i wiedziałam na no zwrócić uwagę :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) Szpera była tylko w f1 r26 a to na 100% ta wersja nie jest :) Jakie oznaczenie skrzyni biegów ma to auto? Można zobaczyć od spodu jak się zdejmie płytę pod silnikiem albo od góry po wyjęciu akumulatora i jego mocowania ;) Lub po wpisaniu VIN do Dialogysa / podłączeniu auta pod CLIPa ;) Edytowane 9 Listopada 2013 przez Shymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iza88 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 No właśnie takie info dostałam po VINie, trzeba zatem to zweryfikować... Dzięki za uwagę przyjżę się temu. A jeszcze dziś poproszę o podpięcie clipa. Teraz już temat do zamknięcia - gdyż iż autko w moim posiadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krrizz Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Cześć widzę ze jesteś z Warszawy, jakbyś chciała porównać czy pogadać o Megane to chętnie się spotkam i obejrze Twój nowy nabytek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 No jeśli to info po vinie to albo jest od innego auta ;) albo to auto kupione to kompletny ulep. Ponieważ tak jak było pisane F1 R26 to czerwone zaciski, nawiercane tarcze, kubełki Recaro w środku no i 230KM seryjnie a tu w ogłoszeniu było 225KM :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iza88 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) W kwestii szpery (32/16) - jest to niech sobie będzie ;) Może pierwszy właściciel miał taką fanaberię ;) Autko sprawdziłam u zaufanej osoby i jestem zadowolona. Co do R26 - to wiem że to nie jest to, a bez recaro i czerownych zacisków przeżyję :) Moc jest wystarczająca - ok. 250KM po sofice, ale jak ją rzucę na zaprzyjaźnioną hamownię to się wypowiem dokładniej. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrowionka! Edytowane 9 Listopada 2013 przez Iza88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Tak na przyszłość: Szpera to nie przełożenie w skrzyni biegów tylko rodzaj mechanizmu różnicowego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_s Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Szpera była tylko w f1 r26 a to na 100% ta wersja nie jest :) Jakie oznaczenie skrzyni biegów ma to auto? Można zobaczyć od spodu jak się zdejmie płytę pod silnikiem albo od góry po wyjęciu akumulatora i jego mocowania :) Lub po wpisaniu VIN do Dialogysa / podłączeniu auta pod CLIPa B) Szperę (mechanizm różnicowy o ograniczonym poślizgu) można bez problemu przełożyć z R26 albo wstawić inną pasującą. Często właściciele R26 zmieniają je na lepsze, a oryginalne sprzedają. Niestety nie wiem, czy była opcja szpery jako wyposażenia dodatkowego i chętnie się tego dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 To przełóż :) Pierwsze słyszę by ktoś wymieniał szperę z F1 R26 na "lepszą" bo jedyna pasująca inna to Qiufe która kosztuje kupę kasy, a dokładnie jest taka sama (ma te same parametry) Skoro coś jest dobre to po co to zmieniać na to samo kosztujące kupę forsy więcej? http://www.tomson.com.pl/product-pol-1369-Szpera-Quaife-QDF8M-do-Renault-Megane-II-RS-225-KM-ze-skrzynia-ND0.html Nie było opcji LSD jako wyposażenia dodatkowego - montowano je w F1 r26 i r26.r jako serię i to na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mek Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 @Iza88 Nie gratuluję Ci zakupu bo jak zaczniesz dokładnie prześwietlać autko to sama się przekonasz :) Poza tym co napisał Szymon to ja zauważyłem jeszcze brak tabliczki znamionowej, którą posiadał model R26. Ładnie też ktoś napisał: "STAN ABSOLUTNIE IDEALNY / AUTO JAK NOWE MAKSYMALNIE DOINWESTOWANE". Jak widać nie wie o czym pisze, sam posiadam Sporta i dokładnie wiem ile kosztuje serwis tego autka i utrzymanie go w dobrym stanie. Pomijając już kwestię aftermarketowych gratów, które wrzuciłem to nawet w seryjnej wersji nie oddał bym swojego w cenie, którą Ty zapłaciłaś (po nicku wnioskuję, że jesteś kobietą) za ten samochód a mój jest z 2005r. Starogard Gdański, tam nie kupisz dobrego auta... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_s Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 To przełóż Pierwsze słyszę by ktoś wymieniał szperę z F1 R26 na "lepszą" bo jedyna pasująca inna to Qiufe która kosztuje kupę kasy, a dokładnie jest taka sama (ma te same parametry) Skoro coś jest dobre to po co to zmieniać na to samo kosztujące kupę forsy więcej? http://www.tomson.com.pl/product-pol-1369-Szpera-Quaife-QDF8M-do-Renault-Megane-II-RS-225-KM-ze-skrzynia-ND0.html Gripper pasuje i na niego ludzie wymieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi