yetiwest Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam, Od dłuższego czasu borykam się z ubywającym płynem chłodniczym. Kiedyś przez przypadek trafiłem na mokra okolicę rozrządu. Oddałem auto do mechanika w sobotę pooglądał, zdjął osłonę rozrządu i powiedział, że bez rozebrania rozrządu nie jest w stanie stwierdzić skąd leci, ale na pewno nie leci z pompy. Mechanik wspomniał, że może leci z którejś zaślepki wałka rozrządu czy to możliwe? Skąd jeszcze może się tam wydobywać płyn chłodzący poza uszczelką głowicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Mechanik wspomniał, że może leci z którejś zaślepki wałka rozrządu czy to możliwe? Wałki nie mają styczności z płynem chodzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf94 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Ja to bym się dokładnie przyjrzał pompie wody w megankach często są tam przecieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpioniks Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Dla mnie pompa wody, u mnie przy wymianie rozrządu też wymieniali pompe i były na niej ślady, że cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yetiwest Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Hmm kurcze pompy nie podejrzewam ponieważ robiłem rozrząd około roku temu a przed robieniem rozrządu płyn też ubywał. Mechanik wtedy powiedział że jakiś krócieć tam był trochę zakamieniały i go oczyścił. Problemów tym, że mnie się wydaje, że w okolicach rozrządu nie ma żadnego króćca, ale specem też nie jestem. Chyba, że jest tak jak mówicie leci z pompy a mechanik chce się wymigać od reklamacji - kosztów. Idzie to jakoś sprawdzić w domowych (blokowych) warunkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Pod wtryskiwaczami jest pozioma rurka doprowadzająca wodę do pompy, rurka jest uszczelniona o-ringiem. Czasami ten o-ring puszcza i wygląda to tak jakby lało się z pompy. Sprawdź jeszcze to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yetiwest Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) P_r_z_e_m_o Oring wymieniony na nowy z 2 miesiące temu :) od strony wtryskiwaczy jak wchodzi rurka było suchutko. Edytowane 11 Listopada 2013 przez yetiwest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimczewski Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) Pod wtryskiwaczami jest pozioma rurka doprowadzająca wodę do pompy, rurka jest uszczelniona o-ringiem. Mam podobny problem co autor tematu. Byłem na badaniu technicznym i pan powiedział mi, że jest "nieciekawy wyciek z silnika z okolic rozrządu". Rozrząd wymieniałem 2 miesiące temu wraz z pompom wody. Moje pytanie wygląda jak mam sprawdzić i gdzie się znajduje ta rurka doprowadzająca wodę do pompy? (przypominam jestem laikiem samochodowym :unsure: ) Edytowane 1 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi