sebastianl Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam! Gdy odpalam silnik wszystko jest OK, jak chcę włączyć światła mijania/drogowe to auto "gaśnie" !!!!!!HELP!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 A jak mu zwiększysz obroty i włączysz światła to też gaśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianl Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Też gaśnie, dopiero jak chwilę pojeżdżę to można je włączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baker Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 (edytowane) Odświeżam temat. Mam dokładnie to samo, po włączeniu świateł gaśnie. Zaczęło się tak: odpalił, zgasł i przez jakieś 10 minut nie mogłem go uruchomić (rozrusznik kręcił). W tym czasie sprawdziłem co mogłem pod maską, wtyczki do cewek, ruszyłem wiązkę do jednostki sterującej, sprawdziłem czy przewody przy akumulatorze są dobrze zamocowane. Za którymś razem zapalił jakby nigdy nic, ale wszystko było wyzerowane, tzn zegar i dane przejazdu/zużycia. Chciałem już jechać, włączyłem światła i zgasł. Próbowałem kilka razy i za każdym razem gasł po włączeniu świateł. Edytowane 29 Marca 2012 przez Baker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Przypuszczam, że gdzieś jest słaby styk, na którym po załączeniu świateł następuje taki spadek napięcia na zasilaniu komputera, że silnik gaśnie. A jak zachowują się zapalone światła przy stojącym silniku, a jak po zgaśnięciu silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baker Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Pewnie tak było, ale wszystko wróciło do normy. Później jeszcze kilka razy zgasł jak włączałem długie na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi