elbandito Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Chciałem podłączyć zasilanie kamery samochodowej pod lusterko w podsufitce. Nie chcę ciągnąć kabla przez pół auta. Skoro lusterko ma zasilanie, to czemu tego nie wykorzystać? Pytanie pod jaki kabelek się podpiąć? Generalnie chodzi o to, aby zasilanie szło dopiero po zapłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) A gdzie schowasz ładowarkę która przetworzy 12V z instalacji na dopuszczalne 5V dla kamerki? Radzę skorzystać z mojego pomysłu i postąpić podobnie jak w tym opisie i na tych fotkach: http://megane.com.pl/topic/12511-co-dzis-zrobiles-dla-swojego-autka/page__view__findpost__p__372917 POST #4302 strona 269 Jeśli masz fabryczne lusterko elektrochromatyczne to jest ono zasilane po włączeniu świateł. Lampka w podsufitce jest zasilana plusem od razu jak zamki odblokujesz. Ani jedno ani drugie nie spełnia wymaganych kryteriów. Edytowane 21 Listopada 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Masz tam biały i czarny w lusterku fotochromatycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diodak Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Elbandito, rozumiem, że są jakieś istotne wymagania by zasilanie było po zapłonie. Ja zasilam z lampki kamerkw i zestaw głośnomówiący. Napięcie zasilające oba urządzenia rzeczywiście pojawia się dopiero po odblokowaniu zamków, ale urządzenia działają OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi