Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Skrzynia problem.

janek90

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór.

Otóż mam problem ze skrzynią i jej zachowaniem. Skrzynia rano po całej nocy stania na dworze chodzi idealnie, nie ma problemu z przerzucaniem biegów itp. Jednak przy dłuższej jeździe pojawia się problem z redukcją biegów z 3 na 2, oraz przy podjeździe pod sklep, aby wrzucić bieg wsteczny, zachowuje się tak jakby go nie było nie słychać oznak ZGRZYTANIA. Pójdę do sklepu kupię coś wracam, skrzynia zachowuje się jakby nigdy nic i działa ?

Miał ktoś kiedyś podobny problem ? Proszę o info bo nie chcę w ciemno kupować całej skrzyni. Olej jest 2,5l.

Dodano: 25 lis 2013 - 22:24

Cześć problem się rozwiązał w dość banalny sposób, byłem w ASO diagnoza naprawa skrzyni, jakieś sprężynki poszły, itp. Byłem u mechanika typu Pan Zbyszek, kup pan używkę skrzynię zrobimy będzie działać, myślę no chyba nie ma już innego rozwiązania, trafiłem też na temat na forum, gdzie ktoś opisywał problemy z samym wybierakiem i pisał jak to naprawić. I to tak naprawdę rozpoczęło mój proces myślowy, pojechałem na weekend do teścia, gdzie wjechaliśmy na kanał i co się okazało ? Po wspólnej współpracy na linii teść zięć ----> linka od skrzyni biegów która na łączeniu jest oparta o taką "poduszkę" poprostu z tej poduszki się wyłamała i nie miała o co się zapierać i to był powód dlaczego dolne partie biegów mi nie wchodziły. Koszt naprawy ? 2 trytyki, 5min roboty. I skrzynia lata jak nowa. W kieszeni 900zł. Czasami warto poszperać samemu pod autem, bo błachostki czasem odpowiadają za totalną awarię auta.