Cmikus Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Witam Klubowiczów! Mam do Was pytanie doradźcie mi czy bardziej opłaca się zainwestować w filtr stożkowy z całym orurowaniem. oto ten filtr http://moto.allegro.pl/item289389035_promo..._najtaniej.html czy raczej zastosować zamiennik filtra oryginalnego. http://moto.allegro.pl/item289400144_k_n_e...megane_r19.html Powiedzcie co o tym sądzicie, jakie waszym zdaniem są różnice między tymi filtrami i który byście mi polecili i sami zamontowali u Siebie w wozidełku. Pozdrawiam Linki poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 popraw linki brak połączenia teraz co innego wydaje mi sie że jeżeli chcesz uzyskać lepszy dopływ powietrza do silnika to warto zainwestować w stożkowy. zapewniając lepszy dopływ powietrza z zewnątrz zamiennik na miejsce oryginalnego będzie mniej skuteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 nie otwieralem linkow i wiem ze oba sa do .... niczego:) filtr musi byc obliczony do konkretnego silnika, musisz miec odpowiednia srednice dolotu do przeplywomierza i odpowiednia dlugosc (dolotu) jak kupisz zwykla lipe z allegro to spodziewaj sie spadku mocy np ze wzgledu na brak odpowiedniego podcisnienia w ukl dolotowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 ten drugi zamiennik jest do puszki z normalnym filtrem więc raczej spadku mocy nie spowoduje i jest pod konkretny model silnika a co do stożka to wiem, że trzeba byłoby zrobić odpowiedni dolocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 ja miałem stozek i jakos nie jestem do niego przekonany, teraz kupiłem wkładke k&n wlozylem rure do okapow poprowadzilem ja pod zderzak zalozylem rajstope i smiga przynajmniej auto sie odmulilo po tym dziadowskim stożku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 nicpon a mógłbyś wysłać jakieś zdjęcie swojego silnika jak to wszystko wygląda mi na e-maila [email protected] Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madox Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 nicpon a mógłbyś wysłać jakieś zdjęcie swojego silnika jak to wszystko wygląda Najlepiej wrzuc na stronke bo tez bym sobie luknal ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bububolek Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 też się nad tym zastanawiam. Wiem, że sam filtr czy to stożkowy czy wkład sportowy nie dadzą nic szczególnego jeżeli nie dołoży się do nich np, wydechu. Ja mam wydech przerobiony, auto śmigało ładnie. dostał mocy itd, i zacząłem bawić się z powietrzem. Na początek wymontowałem dolot i przełożyłem na dół, wlotem do atrapy halogenu. Następnie zajełem się puszką. W środku jest taka klapka na sprężynkach, która u mnie bardzo ciężko chodziła, więc otworzyłem ją na stałe za pomocą rozpórki. Efekt jest bardzo widoczny w osiągach, pracy silnika i mocy. wzrostu spalania puki co nie zauważyłem. Teraz szykuje się do wymiany orginalnego dolotu na chrom i wymiane wkladu na sportowy zamiennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david1982 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 chciałbym umiescic dolot w jakies miejsce gdzie jest chodniejsze powietrze bo te zasysane z silnika jest chyba zbyt ciepłe i latem tracę moc natomiast zimą jest lepiej przy -10 pedzi jak oszalały może ktos podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 przy lampie optymalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david1982 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 teraz tak jest umieszczony a gdybym umieścił wlot w zderzaku.Chyba nie ma znaczenie gdzie będzie umieszczony byle by woda się nie dostała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 stożek musi być suchy i względnie czysty, błota spod zderzaka też bym unikał. Koło lampy (bliżej nadkola) i jest cacy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi