poplukasz Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Witam mam pytanie ostatnio rozładowuje mi się akumulator dodam że jeżdzę 3km do pracy i nie wiem czy niedoładowuje mi go,a teraz opis. Napięcie mieżone na odpalonym bez włączonych dodatkowych odbiorników 14,6 Napięcie mieżone na odpalonym z włączonymi dodatkowymi odbiornikami (radio światła wentylator) 13,8 No i teraz dziwna sprawa jeżeli tak jak wyżej ale dodatkowo temperatura ogżewania ustawiona od 18 i wyżej zaczyna być słychać tykający przekaźnik i napięcie wtedy 11,8. Moje pytanie czy tak ma być czy ładowanie nie jest w pożądku i mam wybrać się do mechanika. Dodam, że jak nie włączałem ogżewania to akumulator narazie trzyma. Regulamin pkt. 5.7 - ortografia P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Przy opciąrzeniu nie wyrabia się albo z ładowaniem (uszkodzony reguator napięcia) albo masz do wywalenia akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poplukasz Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Może mam akumulator za słaby jak na 1.9 dci bo jest tam 60Ah Jeszcze jedno mając clipa można coś więcej zbadać jeżeli tak to gdzie pokaże odpowiednie parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMON3321 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Wyadaje mi się że masz uszkodzone coś z ładowaniem, bo podczas obciążenia ci niewyrabia, więc spradź wszystko co związane z alternatorem i ładowaniem tylko podczas obciążenia. Edytowane 9 Grudnia 2013 przez SZYMON3321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junkerp Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Według mnie jest wszystko w porządku, podczas załączenia przekaźnika włączają się dodatkowe grzałki o mocy około 1kW co przy napięciu 11,8 V daje prąd 84A. Bardzo trudno ustabilizować takie obciążenie, więc spadek napięcia o 2V jest nieunikniony. Ładowanie masz w porządku, lecz 3 km drogi do pracy to zbyt mało by w tym czasie odpowiednio doładowac akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Kiedy ostani raz podładowywałeś akumulator?,przed zimą powinno się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Ja mam tak samo, więc wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi