derk Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Meganką jeździ żona, dzisiaj dzwoni i mi mówi że nie działają przednie wycieraczki. Pomyślałem pewnie załączyła je na przymarzniętych do szyb piórach i padł bezpiecznik. Jednak twierdzi że tak nie było. Wróciła do domu odchyliłem wycieraczki od szyby i kazałem jej włączyć. Wycieraczki nie działają, pomagam rękami łapiąc za ramię i zaczynają chodzić. Czuć wyraźnie że nie mają siły, poruszałem jeszcze kilka razy i puszczam. Pomimo że wycieraczki nawet nie są położone na szybie po chwili stają, pomagam i znowu chwile chodzą. Pojechałem po WD40 obsikałem gdzie tylko mogłem bez rozbierania plastików z podszybia włączam wycieraczki i im pomagam. Niestety nie ma efektów . Na "3" biegu wycieraczka nie przyspiesza, cały czas chodzi z jedną prędkością czasami się blokując ( na odchylonych piórach) na szybie nawet nie ruszy. Teraz mam pytanie co rozebrać i wyczyścić, wystarczy same ramiona z mechanizmem czy muszę się dobrać do silniczka ? Nie wiem czy nie lepiej mieć przy sobie silniczek i w razie czego od razu go wymienić? Wszelkie uwagi, porady mile widziane !! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Nic nie zrobisz, trzeba zdemontować cały mechanizm, możliwe, że jedynie zatarły się elementy ruchome mechanizmu. Trza rozebrać i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derk Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Samochód w sobotę zawiozłem do mechanika, ten wyczyścił sterownik silniczka wycieraczki i działają ( 30zł ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warsmith Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Też mam problem z wycieraczkami. Bezpiecznik jest cały jednak coś jest nie tak w silniczku. Rozebrałem silniczek i wszystko wygląda dobrze. Mam pytanie odnosnie kostki zasilającej ten motorek od wycieraczek. Są cztery kabelki o kolorach białym, jasno-fioletowym, czarnym i cienki kabelek koloru zielonego. Wie ktoś, który kabelek jest od plusa? Edytowane 14 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi