airbites Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Mam w w planie żeby w przyszłym roku wlać 0W20. Bo z tego właśnie korzysta Honda, Suzuki czy amerykańskie potwory(duże silniki). I ktoś z was używał albo ma w planie używania tego oleju nw benzynie czy w ropniaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domcio181 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Podobno leją to do Toyot (min. Yaris, avensis itd.) , ale czy do megane z tego rocznika podejdzie tego nie wiem - chodzi o gęstość, czy nie będzie ciec - myślę, że nie powinien. Polecam szczególnie na zimę, ale jeśli już taki rzadki to 0W30 - duużo mniejsze ryzyko. Takie moje zdanie. Znowu też jeżdżą na takich w rajdach - sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Ja mam od nowości(w/g serwisu) wlane 0W30. Wiem tylko że, Japończycy wlewają 0W20 z powodu zmiennych faz rozrządu ale tylko tak słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kune Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 To musi być totalna woda. Osobiście nie kombinowałbym bo i po co? Lej jakis bdb full syntetyk 0w40 albo 5w40 i git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi