qbekpro Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Witajcie. Uwaga Admini i Moderatorzy!!! Pytanie od świerzaka: takiego scenica znalazłem, ale czemu taki tani??? http://otomoto.pl/renault-scenic-okazja-C31598750.html Może już ktoś go widział i wie więcej, zanim przejadę kilkaset km... Będę wdzięczny i zobowiązany za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 A wiesz co to mina?? Bo to jest mina i bo bardzo drążnica kieszeń przyszłego właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Już widać że go rdza bierze w tylnich nadkolach na dolnej części. Prawe przednie drzwi są wgniecone!! To na pewno nie jest oryginalny przebieg. Ma ponad 200kkm po przednim siedzeniu można poznać. I mnie zastanawia dlaczego przedni zderzak prawie dotyka ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbekpro Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 No i właśnie dlatego zarejestrowałem się na tym forum, żeby poznać opinie mądrzejszych ode mnie :P Noszę się z zamiarem zakupu takiej "renówki" za niewielkie pieniądze, żeby ze 2 - 3 lata do pracy pojeździć takim autem, w które wejdzie - prócz kilku pasażerów - jeszcze kilka rzeczy :P Najlepiej żeby była zagazowana, albo na ON. Jeżeli ktoś ma namiar na taką - chętnie nawiążę kontakt. Póki co - dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Najlepiej kupić bez gazu i samemu złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbekpro Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 W takim razie proszę o opinię nt tego egzemplarza: http://otomoto.pl/renault-scenic-C31533382.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ten już lepiej. Podwozie widać że zabezpieczone, ale nie wiadomo czy robione. Przebieg jest chyba wporządku bo prywatny, a nie z handlu. Silnika nie można ocenić bo nie ma zdjęcia, ale jeśli jeździł na benzynie to jest okej. No to lusterko i prawy przeciwmgłowy można przebaczyć. WALNIĘTY!! Na zdjęciu prawy profil widać wgniecenie tylnego zderzaka, oraz wgniecenie klapy. "Ciofaj, Ciofaj a teraz ziobać Cio źlobiłeś." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Nie wierzę w to, że ten granatowy scenic jest bezwypadkowy. Wydaje mi się, że oprócz tego co kolega Megan92 zauważył przód również nie wygląda tak jak powinien gdyby był nieruszany. Szczeliny między maską a błotnikami są nierówne, z jednej strony szersze niż z drugiej. Na drugim zdjęciu widać jakąś skazę (nie wiem czy to brud czy rdza nad zderzakiem) oraz chyba zdarty lakier nad lampą tylną, na klapie bagażnika. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez Boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Kolega Boss ma rację. Przód też chyba jest po przejściach. Klapa silnika jest za wysoko przy wlocie powietrza do kabiny. Klapa powinna być niżej niż osłona wlotu powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi