sebrus Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Witam wszystkich Szukam od niedawna megane kombi 1.6. Potrzebuję opinii na temat: http://otomoto.pl/renault-megane-1-6pb-lpg-duza-nawi-aso-solar-C31656082.html Przebieg 190tyś. fabryczna instalacja gazowa. Czy przy takim przebiegu silnik będzie wymagał remontu? Czy szukac z mniejszym ale biedniejszą wersję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMoL Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Różnie bywa ze sprowadzonymi, ale ten wygląda bardzo ładnie :) Środek zadbany- rączki nie są porysowane, kierownica niepowycierana, gałka też - przebieg jak dla mnie rzeczywisty ;) Też mam 1.6 16v i to z 2003r., dobija do 160tys.km. i z silnikiem nie mam póki co żadnych problemów, ładnie się zbiera, chodzi cichutko ;) W jakimś AŚ robili takie zestawienie żywotności(ile przejedzie bez remontu generalnego) danych jednostek i w przypadku Megane 1.6 to było ok. 300-350 tys.km. U mnie póki co zaczyna się odzywać KFZR -typowa usterka/kaprys ;) - koszt naprawy nie przekroczy 800zł(poza ASO oczywiście). Pytanie tylko jaką ten egzemplarz ma instalację i ile już na niej zrobił km. Ogólnie 1.6 ładnie się sprawują na lpg. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Środek wygląda dość przyzwoicie. Co do nadwozia - widać tyle,że nic nie widać.Klapka odstaje i wydaje mi się , iż drzwi z prawej strony nie trzymają linii (ale to do sprawdzenia). Reszta opisu to standard,czyli ASO - sprawdź przebieg,gaz - dzwoń do gościa co to za instalacja i szukaj dobrego speca,który może coś odradzi/doradzi. No i dowiedz się o tablice - czy są jeszcze ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi