malykowalewo Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 witam mam problem ostatnio wymieniałem silnik w moim coupe 96 wstawiłem silnik od scenica 2000r taki sam f3r wszystko niby pasowało a po uruchomieniu i przejechaniu 10 km rozerwało skrzynie jaki mógł byc powód ? i jaką mam wstawic teraz bo na starej brak oznaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasbm Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Ja w moim Renault megane scenic 2.0 8v F3R ma skrzynie jc5.Z tego co wiem to te jc5-tki tez się różniły przełożeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Oznaczenia skrzyń biegów podane w instrukcji obsługi są następujące: Megane 2.0 -nr JB3 143 lub 106 Megane 2.0 16V -nr JC5 025 lub 053 Scenik 2.0 - nr JC5 066 Skrzynie różnią się przełożeniami.Oznaczenie skrzyni jest wybite na blaszce przymocowanej między silnikiem i skrzynią i jest widoczne od góry silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1989 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 a co jeśli nie mam blaszki skąd mam wziąść ten numer ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 :) Oznaczenie skrzyni wybite jest na skrzyni, od spodu, mniej więcej na wysokości korka wlewu oleju. Dostęp od spodu, trzeba dobrze wyczyścić obudowę. Oznaczenia są mało widoczne. Przynajmniej w moim przypadku tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi