bigos1 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Megane I 2001 r. 1.4 16V Mam problem z odpalaniem, przeglądałem forum i doszedłem do wniosku, że to wina czujnika położenia wału. Szczególnie, że kiedyś już był ten problem i czujnik był wymieniany i wtedy pomogło (jakieś 1,5 roku temu). Teraz go wymontowałem i zgodnie z wskazówkami chcę go przeczyścić. Zamieszczam jego zdjęcia, może ktoś doradzi czym i w których miejscach najlepiej go przeczyścić? I może ktoś się wypowie, czy w ogóle coś to może pomóc, bo jak dla mnie to czujnik wygląda na czyściutki :P dzięki i pozdrawiam Edytowane 6 Stycznia 2014 przez bigos1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Sprawdź czy masz dobry ten czujnik: Edytowane 6 Stycznia 2014 przez shu90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos1 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 sprawdziłem - jest sprawny. pytanie jak go wyczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Umyć w benzynie ekstrakcyjnej. Tą stronę gdzie wystaje czujnik metalowy. I nic się więcej nie da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauliosss Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 U ojca Thalia nie chciała odpalać na zimnym silniku rano, chwilę musiałą kręcić. Najpierw pilnikiem parę razy , a potem rozpuszczalnikiem i pali od strzała, nawet moc wróciła. Dodam jeszcze że przy przykręcaniu go on jest magnesowy i podczas przykręcania trzeba trzymać go od koła zamachowego, bo jak przyciągnie magnes to brud się przyklei i na darmo robota, potem pomyślisz że nic nie dąło czyszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Parę razy czyściłem ten czujnik, ale jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy potraktować go pilnikiem. Zawsze czyściłem go starą szczoteczką do zębów, potem spryskałem końcówkę WD i wytarłem szmatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakat3 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 można też drobnym papierem ściernym i zmywaczem do paznokci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi