dago123 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witam, od dłuższego czasu noszę się ze zmianą autka. Rodzina ma mi się niedługo powiększyć więc zacząłem intesyfikować poszukiwania ;) bo żona suszy głowę. Do tej pory jeżdzę Astra F 1.4 w gazie i złego słowa nie mogę powiedzieć. Przez 6-7lat zrobiłem 100k km i mimo większych lub mniejszych problemów autko zawsze o własnych siłach wracało do domu ;). Szukając auta staram się od razu filtrować wszelkiej maści ogłoszenia zaczynające się "cukiereczek", "bezwypadkowy" ogólnie wszelkiej maści handlarzy + auta sprowadzane z zagranicy. Do tego autka szukam w promieniu 50km od Wawy no i najważniejsze będzie na 100% gazowane i prawdopodobnie dożyje "spokojnej" starości u mnie w rodzinie (jak się nie będzie psuło). Ostatnio robiłem mały przegląd i natrafiłem na takie oferty: http://otomoto.pl/renault-megane-sport-way-C31740680.html Tutaj dowiedziałem się, że auto było początkowo jeżdzone jako "testowe" i następnie odkupione. Do tego nie działa radio. Uszczelka w drzwiach puszcza wodę. Silnik teraz jak jest zimny podobno faluje obrotami (czy coś w tym stylu) no i standardowo :) rok temu wymieniany rozrząd, jakieś koło? i temu podobne bajki ;) aaaa i autem jeździ żona i raz pytany czy wymieniał z rozrządem KZFR to jak ja dzwoniłem to mówił, że nie wie co to jest a potem jak brat, że oczywiscie. Generalnie z uwagi na uszkodzenia koleś zejdzie z ceny ale pytanie czy ten egzemplarz wogóle jest wart tego, żeby jechać go oglądać. http://otomoto.pl/renault-megane-renault-megane-grandtour-C31784848.html Tutaj nawet nie dzwoniłem http://otomoto.pl/renault-megane-jasna-tapicerka-C31786344.html to wygląda sensownie ale nie jest kombii (-) ale nie mówię nie. Panowie za wszelkie uwagi :) bardzo dziękuję. Ps. czy te auta faktycznie są takie awaryjne jak można poczytać na forach bo mi już głowa pęka :S. Ps2. Żonie podoba się C4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Numer 1 ma wyraźnie inny odcień przedniego zderzaka od reszty. W moim Sport Way była inna kierownica (plastikowa) ale może inni wypowiedzą się czy taka mogła być w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Wszystko zależy jak trafisz ;) silnik 1.6 to nie jest ryzykowny wybór, a poza tym całkiem fajnie się zbiera. Nie wiem jak na gazie, ale jak na moc ok. 110km był oszczędny. 2. Mówisz, że odrzucasz auta sprowadzone, a ta meganka według mnie nie pochodzi z polskiego salonu. 3. Dziwne to ogłoszenie. Przede wszystkim auto nie ma klimatronika tylko zwykłego manuala. Na dodatek w Megane II nie montowano żadnego silnika 1.6 który miałby 82 km :) Przebieg też mi się mało wiarygodny wydaje. Zdjęcia marnej jakości. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dago123 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Dopiero teraz rozumiem co to jest ten klimatronik :) . Faktycznie 2 i 3 mają ręczną klimę ;). A jakiś komentarz do pierwszego linku ? Co może świadczyć, że radio nie działa ? Czy jest jakiś problem podłączyć zewnętrzne radio ? O czym mogą świadczyć falujące obroty na zimnym silniku ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Jak masz blisko to podjedź. Auto w środku wygląda całkiem nieźle. Szkoda, że nie ma zdjęć silnika. Te wszystkie problemy to wyglądają tak jakby auto generalnie miało problem z wilgocią, ale to łatwo poznać na oględzianch. Być może radio nie działa też z tego powodu. Montaż nieoryginalnego jest oczywiście możliwy niemal do każdego auta. Ja w swojej megance też takie mam :) Sporo tych wad, zwłaszcza rozbawił mnie jest tekst: Auto po serwisie technicznym. Co to za serwis, który falowania obrotów nie potrafi wyeliminować? Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dago123 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Witam w sprawie Megane 2 kombii to narazie czekam na jakiś weekend, żeby podjechac i obejrzeć to cudo ale nie spocząłem na laurach. Dzisiaj brat oglądał dla mnie Scenic 1.6 http://otomoto.pl/renault-scenic-scenic-1-6-16v-climatronic-C31848172.html generalnie auto jeśli chodzi o blache to nie było dramatu ale ;) i tutaj dla innych kolegów nauczk, że trzeba wszystko oglądać i dzwonić do ludzi z kilku tel i zadawać dużo pytań :unsure: aż koleś zapomni, ze jest kim... HANDLARZEM :). Wyobraźcie sobie, że te mendy to nie jest o handlarzach z uczciwych komisów tylko gamonie robią fotki pod blokami itp, opowiadają o żonach, "uczciwie" mówią o widocznych usterkach ;) ale dzsiaj brat jednego cwanika przyuwazył zaglądając pod maskę i pyta się kolesia dlaczgo plastik od akumulatora jest nie przykręcony ;) a on, że pewnie ładował i zapomniał zakręcić. Brat nie zczaił i mówi mu, że jak wpadnie gdzieś w "szprychy" to bedzie problem. No i panowie chwila poszukiwań i już wiem, że tak się kasuje błedy na tablicy. Ehhhhhhh ;) trzeba dalej szukać i uczulam innych jak znajdziecie na aukcji "możliwość zamiany" to bankowo handlarz za tym stoi. Generalnie odradzam to auto z tego ogłoszenie ze względu na duże problemy komunikacyjne ze sprzedającym (nie wiem czy był pijany ? ) generalnie na 99% to handlarz bo przy dzwonieniu mówił coś o Megane II a potem było, że chodziło mu o Scenica. Auto sprowadzone z francji i nie ma żadnej dokumentacji. Dowodu też nie chciał pokazać na kogo jest zarejestrowany (podobno na żonę ;) ). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi