MAKAK1982 Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Mam prośbę o pomiar wysokości poduszki w silniku 2.0 benzyna, chodzi mi o prawą poduszkę. Dodano: 10 mar 2014 - 10:19 Pomoże mi ktos z tą poduszką? Mam straszne wibracje silnika i mysle że to prawa poduszka jest zbytni siadnięta, dlatego prosiłem o pomoc i zmierzenie jak jest u was. Edytowane 19 Stycznia 2014 przez MAKAK1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Zrób foto poduszki od góry - między mieszkiem a tą metalową obudową oraz od spodu - tam gdzie jest mocowanie - od strony silnika. Na podstawie tego jestem w stanie stwierdzić czy to ta poduszka jest zdechła ;) Szybciej za wibracje odpowiada tzw. ósemka czyli druga łapa górna silnika która powinna być po tej samej stronie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdii Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) Poważnie Shymek? Nie chce się wymądrzać ale większość piszących tu osób, które rozwiązały problem z drganiami samochodu wymieniało właśnie tą poduszkę przy rozrządzie (ze zdjęcia). Ósemka o której wspominasz z tego co wiem ma zadanie stabilizować silnik żeby się nie przemieszczał w płaszczyźnie poziomej, brak większego wpływu na wibracje. Poza tym na oko to umarł chłop w szpitalu :( Niestety ale jedynym sposobem jest wymiana tej poduszki a najlepiej całego kompletu i wtedy się okazuje, czy drgania są spowodowane wadliwymi poduszkami czy przyczyna leży gdzie indziej. Oczywiście trzeba zainwestować w renomowaną firmę, Hutchinson czy Sasic i dobrego mechanika, żeby je dobrze założył :) Edytowane 16 Marca 2014 przez drozdii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAKAK1982 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Oto zdjęcia mojej poduszki. Znacie jakiś sposób na zdiagnozowanie która poduszka może być winna wibracją? Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez MAKAK1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi