ligman Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Witam mam grand scenic II rocznik 2004 silnik 1.9 z tłumika nagle pojawil sie biały dym po scholowaniu do warsztatu mechanik obstawiał na uszczelke głowicy albo na sama glowice po wyslaniu ja na rentgen okazalo sie cos w niej tam udoskonlali zostala równiez wymienione turbospreżaka od tej naprawy auto zaczelo mi wiecej palic tzn 1.5 litra wicej mechanik rozklada rece a ja dalej nie znam powodu prosze o porade Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.7 - ortografia i logika wypowiedzi Popraw tytuł! P_r_z_e_m_o Edytowane 22 Stycznia 2014 przez ligman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miks Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Wydaje mi się że wieksze spalanie może być spowodowane większą mocą silnika, skoro turbina była uszkodzona mogła nie pracować prawidłowo dając mniej mocy silnikowi. Ja po wymianie turbiny też mam wieksze sapanie coprawda o 0.5l ale zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Wtrysków Ci nie pozamieniali miejscami? Nie leją Ci? Trzeba by podpiąć CLIPa i sprawdzić czy wtryski są prawidłowo zakodowane i czy korekta wtrysku nie jest zbyt duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligman Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Nie pomyślałem o tym, że mogli by pozamieniać wtryski, ale na pewno to sprawdzę :unsure: Edytowane 25 Stycznia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as202 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) WItam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jakiś czas temu miałem podobny problem po wymianie sprężarki i czyszczeniu silnika tyle że w Megance II 1,9 DCI. Link do postu: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ http://megane.com.pl/topic/35301-zwiekszone-spalanie-po-regeneracji-turbiny/page__p__272387__fromsearch__1#entry272387 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Czytaj...może coś do głowy przyjdzie. Mi nie przyszło a także nie znalazłem nigdzie rozwiązania problemu. Przykre ale pozostało przyzwyczaić się do spalania. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pozdrawiam. Regulamin pkt. 5.9 - Enter Tomik Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez Tomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi