Mario1985 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Witam siadL mi akumulator odpaliłem po przez podłączenie go z innym samochodem kablami i od tamtej pory świeci mi się kontrolka żółta silnika i service in. O co w tym chodzi, świeca podczas postoju i jazdy Czy dzieje się coś złego, czy muszę odhaczyć klemę minusową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 kontrolka żółta silnika i service in. Co masz na myśli z "service in"? Chodzi ci o "pomarańczowy kluczyk"? Jeśli tak to czy pojawia się jakiś komunikat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario1985 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Chodzi o to na dole service się świecie i kontrolka silnika po lewej stronie tam gdzieś, a w opcjach jak przeskakuje na wyświetlaczu i jest ilość kilometrów do wymiany oleju to jest service in Dodano: 23 sty 2014 - 20:26 lampka kontroli układu oczyszczania spalin i service Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 a nie pisze czasem "change oil soon" do tego? Dodano: 23 sty 2014 - 21:19 Bo to może być po prostu kwestia powiadomienia o wymianie oleju(tez jest sygnalizowana przez "service") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario1985 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) nie pisze nic o olej wykasuje komunikat ze olej oki tu wydaje mi się ze chodzi ze może za słaby akumulator i ze go z przewodów odpaliłem i mam nadziej ze nic poważnego może jakiś błąd tylko do skasowania. Bo w poniedziałek odpaliłem było oki i dziś nie mogłem odpalić i poprosiłem kogoś co jechał złapałem go na przewody i od tej pory te dwie opacie się pała tego silnia i service, a w ogóle wcześniej resetuje mi się średnie spalanie itp a wcześniej pisano na forum ze to akumulatora wina.I pisali ze jak będzie -10 stopni to nie odpali dziś nie odpalił i takie coś wyskoczyło jak i na postoju ta i podczas jazdy a różnicy żadnej nie widać co do zachowania się silnika auta. Regulamin pkt. 5.7 Tak ciężko zbudować normalne zdania z zastosowaniem odpowiednich znaków przestankowych :) :) -Prezes Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 No faktycznie, jak kasuje się licznik dzienny to radzę zacząć od wymiany aku. A jak to nie pomoże to wtedy się zaczniemy zastanawiać :) Dodano: 23 sty 2014 - 22:58 Mój stary aku był od nowości w Megi i miał już 7 lat(czyli dokonał żywota...) i zaczęło się to kasowanie licznika(tak przez pół roku przynajmniej się resetował) aż w końcu samochód przestał zapalać za każdym razem :) ale żadnego service i silniczka nie miałem więc obawiam się, że to nie w tym tkwi problem... Dodano: 23 sty 2014 - 23:10 Aha jeszcze jedno... Na pewno masz phII? Bo jeszcze się nie spotkałem z wersją w phII z napisem SERVICE(tak jak w phI) na tablicy. Powinien być tam pomarańczowy klucz "płaski" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario1985 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 chodzi o taki.kluczysz na wyswietlaczu jesli chodzi o wymiane oleju lub cos to wskazuje ze jest oki Dodano: 23 sty 2014 - 23:26 to jest meganka II rok 2005 1.9 disel Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.7 - ortografia i logika wypowiedzi :) P_r_z_e_m_o Dodano: 24 sty 2014 - 12:14 Witam dziś podjechał mój kolego podłączył pod kompa i wskazało zawór ERG, od czego najlepiej zacząć dać go do modernizować jakieś czy kupić nowy i wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ja bym zaczął od wyczyszczenia EGRa i zaślepienia go jak czyszczenie nie pomoże. Jeśli masz 1.9 130KM to tu masz manual: http://megane.com.pl/topic/41508-zaslepienie-zaworu-egr-od-2005-roku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi