Winny12 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witam Mam problem z otwarciem przedniej maski . Cięgno do otwierania chodzi luźno ! W jaki sposób otworzyć maskę i sprawdzić co się stało ? Pozdrawiam Dzięki za podpowiedzi Przenoszę do już istniejącego tematu. Następnym razem, użyj "szukajki". TU - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Najprawdopodobniej urwała się linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redrenata Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Przeniesiono z innego działu Witam . Urwała mi się linka otwierania maski w Megance 96. Znacie może jakiś sposób na otwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seab Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 :evil: A czy wymieniałeś tą linke. a może wiesz jakją wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halinaboy Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 w tym samochodziku to chyba częsta usterka.... bo mi też sie urwała ale ktoś wcześniej wybił atrape i jak troche poruszałem to sie odpieła [ Dodano: 2008-02-22, 19:23 ] z tego co mi mówili w sklepie to linka jest dość droga i dostępna tylko w serwisie.... ale da sie to ominąć w rowerowym kupiłem linkę za 3 zł i zacisk do linki za 3 zł który idealnie pasuje do zamka tylko wcześniej wyciąg starą żeby porównać z tą ze sklepu montaż zajął mi niecałą godzinę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lark Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Wyciągnąłem ten temat, bo nikt niestety nie dał ostatecznej odpowiedzi, a niedawno spotkało mnie podobne nieszczęście.. :-(. Mianowicie: prawdopodobnie pękła mi linka i czy ktoś mógłby mi łopatologicznie wytłumaczyć, jak przy pomocy śrobokręta/druta/czegokolwiek otworzyć awaryjnie maskę? Wczoraj dłubałem z 15 minut i niestety nie dałem rady :-(. Autko to Meganka z '96 roki (ph I) Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Lark, kładziesz się pod furką jeśli masz osłonę ECO musisz ją ściągnąć w każdym razie widzisz chłodnicę wkładasz rękę na wysokość zamka i szukasz paluszkiem tam takiej dziurki jak znajdziesz (zaznaczam nie ma kłaków będzie trudno) to pchnij tę dziurkę w stronę koła kierowcy usłyszysz pstryk sprawa załatwiona potem jak ją otworzysz to pogłów się jak zrobić otwieranie bez linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lark Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 OK, bede próbował i tak, tylko słyszałem, że da rade to zrobić, że tak powiem: "od przodu":P i tylko w megankach przed liftem, bo między klapą a zderzakiem widać niby zamek...A niestety mam tą osłone i najpierw chiałbym spróbować prostszych i mniej metod.... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 dokładnie przed liftem się da otworzyć za pomocą długiego klucza z nasadką nr 13 :P sam sprawdzałem ;] po prostu grzebie się i trafia w nakrętkę od przodu :] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lark Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 O dzięki, właśnie widziałem jakąś nakrętkę, tylko nie wiedziałem, czy jak odkręcę to zamek puści...:P. Dziś po południu będę próbował:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 art, a jak ci ma puścić ten zamek? skoro odkręcisz 1 nakrętkę? a jest on umocowany na 2? jest to możliwe gdy linka pęknie ci przy samym zamku a jak mu pękła w pancerzu? ponosząc klapę z całym zamkiem, pancerz zablokuje lub powyrywa mocowania, a od spodu żadna filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lark Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Dziś znalazłem troche czasu, zeby pogrzebać przy zamku. Bez problemu odkreciłem 2 nakrętki, ale zamek i tak nie puszcza... :roll: Same śruby bez nakretek trzymają i nie da się ich w żaden sposób ruszyć:P. Czuję, że grzebanie od dołu mnie nie ominie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrianoo Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Witam mam nastepujacy problem: zerwala mi sie owa linka od maskim, w sklepie powiedzieli ze kosztuje ona 140zl + robocizna za wymiane ale rowniez pan polecil mi ze wystarczy zwykla linka od rowera. Idac za jego rada kupilem taka zamontowalem ale tylko od wewnatrz. Wogole nie moge odkrecic zamka zeby tam zamontowac linke, nie pasuja ani zwykle srubokrety ani tez imbusy. I prosilbym jeszcze ewentualnie o rady jak zamontowac ta linke przy zamku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 zwykle srubokrety ani tez imbusy Bo to są torxy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrianoo Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 wlasnie dzisiaj pogrzebalem i znalazlem odpowiedna koncowke teraz mi tylko zostalo kupic zacisk do linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi