siarex111 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 witam, od jakiegos czasu od strony kierwowcy w rogu na dole na szybie przedniej mam biala plamke,ktorej powierzchnia sie nie zwieksza, gdzies czytalem,ze uszczelki widocznie sa nieszczelne, a efektem moze byc wymiana szyby...co moge zrobic? szyba jest stabilna, probowalem to nagrzewac,ale chyba nie o to chodzi?pomocy Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5.7 - ortografia i logika wypowiedzi P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Najlepiej podjedź do szklarza, niech to oceni.... Czasami potrafią podobne usterki naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Szyba jest klejona z dwóch warstw - pomiędzy nimi jest żywica chemoutwardzalna. Takie plamki to najczęściej skutek niedokładnego oczyszczenia szyb przed sklejeniem, a powiększają się na skutek drgań i przedostawania się wilgoci lub powietrza między warstwy. Grzaniem tego nie naprawisz - jeśli jest to blisko krawędzi, to można próbować wstrzykiwać specjalne żywice, które poprawią przeźroczystość w miejscu wystąpienia wady, ale nie zlikwidują jej całkowicie. Ciężko będzie tylko znaleźć kogoś, kto się tego podejmie. Kiedyś w wakacje pracowałem przy produkcji szyb klejonych i wiem, że niekiedy da się coś przynajmniej na jakiś czas zaradzić na takie plamki, ale musi to obejrzeć ktoś, kto się na tym zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Można to zlikwidować podobnie jak odpryski, wiercenie wytworzenie próżni i zaaplikowanie żywicy. Pod warunkiem, że zmieści się aparat do regeneracji nad ta plamą i obok uszczelki. Tak jak pisałem do szklarza, by to ocenił. Diagnoza zazwyczaj nic nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarex111 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) DZIEKI WIELKIE, MISJA FEST, POZDRAWIAM Regulamin pkt. 5.10 - Caps Lock Aston76 Edytowane 4 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi