erotomasz Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Witam.Mam dziwny problem.Gdy zamykam samochód z pilota po kilku minutach włącza mi sie alarm i wyje i wyje mimo ze wsystko jest cacy.Co moze byc przyczonom?Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Jednak wszystko nie jest cacy - może gdzieś coś pobiera prąd a centralka to wykrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 A ten czas to nie jest 30 sekund. U mnie po tylu właśnie się odpala kogucik jak na przykład mam nie domknięte drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam.Mam dziwny problem.Gdy zamykam samochód z pilota po kilku minutach włącza mi sie alarm i wyje i wyje mimo ze wsystko jest cacy.Co moze byc przyczonom?Dzieki Myślę, że któryś z wyłączników drzwi lub klap niedokładnie sie rozłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 U mnie bardzo kiepskiej jakości (zardzewiał) był włącznik od otwarcia maski. Teraz mam odłączony i alarm przestał dostawać co jakiś czas głupawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 No i jak ci się do maski dobiorą, nawet amatorzy (złodziej spec zrobi to i tak) to cały alarm wyłączą bo odłączą akumulator. Chyba, że masz awaryjny tylko do alarmu odpowiednio schowany. Jak znam życie to nie masz ;-) Ja tam wolę mieć wszystkie "czujniki" sprawne i podłączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 No i jak ci się do maski dobiorą, nawet amatorzy (złodziej spec zrobi to i tak) to cały alarm wyłączą bo odłączą akumulator. Zakładanie alarmu bez wlasnego niezależnego zasilania, to chyba żart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Jak znam życie to nie masz ;-) A właśnie, że mam. Włącznik jak się ociepli to jakiś tam zamontuję- kabelek zaizolowany został. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalu81 Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Jak moge przetestowac alrm? Kupilem megane z alarmem podobno ale nie wiem jak on dziala. Gdy otwieram samochod z pilota swiatla migaja i otwiera sie centralny. Sa tez naklejki na szybie, informujace o alarmie. Jak moge sprawdzic czy dziala nie wybijajac szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Wybicie szyby też nic nie da no chyba, że masz czujniki ruchu w środku ale raczej nie masz. Wystarczy, że otworzysz cokolwiek co jest podpięte pod czujnik. Drzwi, bagażnik itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Ja testowalem alarm tak, ze zamknalem auto z pilota, zostawiajac otwarta szybe. Wsadzilem reke pomachalem i sie wlaczyl, wiec dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalu81 Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Drzwi otworzylem kluczykiem, nie pilotem i nic sie nie dzialo. Pomachalem tez przez otwarta szybe i nic. Moze poprostu nie mam alarmu. Dzieki za wskazowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 zamknij auto i z kumplem/bratem/ojcem pobujajcie bryke na boki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 standartowo alarmy maja 3 rodzaje czujnikow dodatkowych, sa to 1)czujnik zbicia szyby 2) ultradzwieki (taki mikrofoniki, najczesciej dawanew okolicach slupka szybyczolowej) 3)czujnik udarowy lub jak kto woli uderzeniowy pierwszy z nich wyzwala alarm w przypadku zbicicia szyby czasem nawet jak sie czyms metalowym uderzy w szybe drugi dziala na tej zasadzie ze monitoruje wnerze auta, jesli np, przez otwarte okno wlozymy reke powinien aktywowac sie alarm, lub jesli w aucie zrobi sie przeciag tez sie wlacza,nie wiem dokladnie ale chyba ten czujnik dziala na ruch powietrza w samochodzie trzeci reaguje na wszelkiego rodzaju uderzenia w samochud, sa tez czujki reagujace na przechylanie auta ipt itd dlugo by sie rozpisywac. Z tego co pisze kolega to watpie ze alarm jest zamontowany w tym aucie, jesli nawet nie ma 3 podstawowych czujnikow jakie opisalem to kazdy nawet najprostrzy alarm jest podlaczony pod wylaczniki krancowe w drzwiach,masce i klapie bagaznika. wiec jesli auto nie zareagowalo na otwarcie drzwi to sadze ze alarmu nie ma.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 U mnie jeszcze alarm jest podpiety do krancowek w drzwiach i w bagazniku, i nie wiem w jaki sposob, ale do maski tez. Cokolwiek otworze to sie wlacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi