Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kilka problemów do samodzielnego rozwiązania.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym przedstawić wam kilka problemów które mam z moją Megane PhII, abyście doradzili mi czy może którąś z nich da się rozwiązać samemu, i jak to zrobić. Mógłbym oczywiście jechać do mechanika, ale właśnie dla tego założyłem ten temat ponieważ troszkę krucho u mnie ostatnio z walutą, a mechanik trochę sobie życzył za naprawę tych problemów gdy mu je przedstawiłem. Problemy może nie są jakieś bardzo męczące ale dbam o swoje auto jak najlepiej potrafię i dlatego chciałbym je naprawić.

A oto problemy:

1) Termometr wskazuje u mnie 49 stopni Celsjusza, a aż tak ciepło chyba nie jest :?:. Mechanik poradził mi żebym na szrocie poszukał termometru.

2) Lewy kierunkowskaz, gdy skręcam w lewo i wyjeżdżam na prostą to kierunkowskaz powinien odskoczyć, a czasem się zacina i nie odskakuje i tym sposobem gdy jadę już sobie prostą drogą to kierunkowskaz lewy nadal miga, i trzeba go wypchnąć manualnie.

3) Światła przednie, przeciwmgielne. Gdy przy włączonych przeciwmgielnych wrzucam prawy kierunkowskaz to światła przeciwmgielne gasną do póki kierunkowskaz nie wskoczy do góry, a gdy już wskoczy to świecą się normalnie.

Dziękuję za uwagę.

Pozdrawiam

1 termometr w Allegro, nówka zamiennik kosztuje chyba 29zł

2 miałem podobnie w sceniolu starszym, wystarczyło nauczyć się przytrzymywać kierownicę, jak sama do pozycji jazdy na wprost wracała.

3 Moze to byc wina samej lewej manetki. Wymiana raczej nie jest skomplikowana i z tego co pamiętam już opisana na forum. Trzeba tylko odpowiednią zakupić, uważając by była z tymi funkcjami jakie masz teraz i z Meganki, a nie Scenica bo są inne.